19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Sinemanın kalbi Adana'da atacak

23. Uluslararası Adana Film Festivali bugün başlıyor. 19- 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, 12 film 'en iyi' seçilmek için yarışacak.

19 Eylül 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Sinemanın kalbi Adana'da atacak

Usta yönetmenlerin yeni filmleriyle yarışacağı Uluslar arası Adana Film Festivali bugün başlıyor. Bu yıl adındaki 'Altın Koza' ibaresi çıkarılan festivalde 250 film, 636 gösterimle sinemaseverlerle buluşacak. Festivalin yarışma bölümünde yer alan filmlerin gösterimine, film yönetmen ve oyuncuları da katılacak. İzleyiciler, filmleri film ekibiyle birlikte seyretmenin heyecanını yaşayacak. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra atölye çalışmaları, söyleşiler ve sergiler de gerçekleştirilecek. Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Adana Konulu Senaryo Yarışması'nda filmler de yarışacak. Festivalin Onur Ödülleri bu yıl tiyatrocu Ayla Algan, sinema oyuncusu Murat Soydan ve bir çok öyküyü kaleme alan yazar Osman Şahin'e verilecek.

ÖDÜLLER 24 EYLÜL’DE

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri başkanlığını ünlü yönetmen ve senaryo yazarı Tayfun Pirselimoğlu yapacak. Jüride ayrıca yönetmen Emin Alper, görüntü yönetmeni Türksoy Gölebeyi ve oyuncular Hatice Aslan ve Muhammet Uzuner yer alacak. Festivalde ödüller, 24 Eylül'de yapılacak tören ile sahiplerini bulacak. Geçen yıl yapılmayan sanatçıların katıldığı ve renkli görüntülerin oluştuğu geçit korteji bu yıl da şehitler nedeniyle düzenlenmeyecek.

TARIK AKAN İÇİN ETKİNLİK

Dün toprağa verilen Tarık Akan için 23. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında etkinlik yapılacak. Akan’ın rol aldığı filmlerden bazıları festivalde gösterilecek. Ayrıca, ulusal uzun metrajda ‘En iyi erkek oyuncu ödülü’ sanatçıya atfedilecek. Tarık Akan, 6. Altın Koza Film Festivali’nde ‘’Karartma Geceleri’’ filmi ile ‘’En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü almıştı.

12 FİLM YARIŞIYOR

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda, Erhan Tuncer'in Ağustos Böcekleri ve Karıncalar, Mehmet Can Mertoğlu'nun Albüm, Kıvanç Sezer'in Babamın Kanatları, Handan Öztürk'ün Bana Git De, Hiner Saleem'in Dar Elbise, Çağdaş Çağrı'nın Geçmiş, Yüksel Aksu'nun İftarlık Gazoz, Reha Erdem'in Koca Dünya, Güven Beklen'in Mehmet Salih, Çağan Irmak'ın Nadide Hayat, Derviş Zaim'in Rüya ve Cemil Ağacıkoğlu'nun Tarla adlı eserleri 350 bin liralık büyük ödül için yarışacak.