24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Tılsımlı bir İstanbul hikâyesi: Karakalem

Yazar N. İpek Gökdel’in ‘Karakalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikâyesi’ adlı kitabının yeni baskısı raflarda yerini aldı.

STAR DİJİTAL / KÜLTÜR SANAT17 Nisan 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Tılsımlı bir İstanbul hikâyesi: Karakalem

N. İpek Gökdel’in ‘Karakalem ve Bir Delikanlının Tuhaf Hikâyesi’ adlı kitabı okuyucuyu İstanbul’un geçmişiyle bugünü arasında tılsımlı bir yolculuğa çıkarıyor: Bu öyle bir şehir ki, Doğu buradan ileriye gidemiyor. Batı da diğer tarafa geçemiyor.

Roman, taşrada yaşayan, ailesinin katilini bulmak için yollara düşen Yavuz isimli bir gencin Osmanlı döneminde dikilmiş bir gömlekle doğaüstü güçler elde ettikten sonra İstanbul’u korumaya çalışan bir kahramana dönüşmesini konu alıyor. Kitaba ismini veren ‘Karakalem’ ise gizemli bir düşmanın gözcülüğünü yapan bir kargayı temsil ediyor.

Kitapta birçok tarih veriliyor ve yazar hepsinin gerçek olduğunu belirtiyor. Dünyada 87 adet tılsımlı gömleğin var olduğu ve 84’ünün Topkapı Sarayı Müzesi’nde sergilendiği ifade edilen kitapta Yavuz Sultan Selim’in şifalı gömleği anlatılıyor.

Gökdel’in yazdığı ilk roman dünyanın en büyük streaming platformunda 10 bölümlük bir diziye ilham oldu. Bu kitaptan yola çıkarak yapımına başlanan dizinin Eylül 2018’de izleyiciyle buluşması planlanıyor.

N. İpek Gödel, Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun oldu. İletişim eğitimine devam etmek üzere gittiği İngiltere’de, eşzamanlı olarak Saatchi & Saatchi Londra ofisinde çalışma hayatına başladı. Uzun yıllar reklam sektöründe çalıştıktan sonra kendi yapım şirketini kurdu. Gökdel, yapımcılığını ya da öykü tasarımını üstlendiği birçok televizyon projesini hayata geçirdi. İletişim danışmanlığı yapan yazar, roman yazmaya da devam ediyor.