24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Topkapı ve Aya İrini'de kapsamlı rotasyon

200 milyon liralık kapsamlı Topkapı Sarayı restorasyonu devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: Saray zemininde herhangi bir kayma söz konusu değil.

11 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Topkapı ve Aya İrini'de kapsamlı rotasyon

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Aya İrini’de ve Topkapı Sarayı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Kurtulmuş burada yaptığı açıklamada, Topkapı Sarayı’nın zemininde kaymalar olduğuna dair haberlerin spekülasyondan ibaret olduğunu söyledi. Kurtulmuş ‘Gerekli bütün çalışmalar yapılmış, raporlar alınmıştır. Topkapı Sarayı yerli yerinde duruyor, hiçbir şekilde kaymıyor. Bu yanlış tevatürün peşinde gitmemek lazım” dedi.

200 milyon lira civarında 20 ayrı restorasyon çalışmasının aynı anda yürütüldüğünü hatırlatan Kurtulmuş, bunun Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı Topkapı Sarayı restorasyonu olduğunu kaydetti. Kurtulmuş, Topkapı’nın müze ve sergi alanlarının zenginleştirildiğini de dile getirdi.  Aya İrini’nin de aslına uygun bir şekilde onarılacağını belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin turizm konusunda alternatif pazarlara yöneleceğini de kaydetti.Bu yıl turist sayısında artış yaşandığına da değinen Kültür Bakanı, Türkiye’nin yakın gelecekte 50 milyon turisti hedeflediğini söyledi.