24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Yeditepe memnun

Geleneksel sanatlar alanında bu yıl ilk kez düzenlenen ve 600 sanatçıyı buluşturan Yeditepe Bienali dün sona erdi. Bir ay süren Bienal, sanat çevreleri tarafından beğeniyle karşılandı.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Yeditepe memnun

Türkiye’de geleneksel sanatlar alanında bu yıl ilki düzenlenen Yeditepe Bienali dün sona erdi. Bienal, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Fatih Belediyesi ve Klasik Sanatlar Derneği tarafından düzenlendi. Etkinliği değerlendiren Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, Yeditepe Bienali’nin modern sanat anlayışına yeni bir boyut kattığını söyledi. Suver, geleneksel sanatların nadide örneklerini sanatseverlerle buluşturan bienalde Türkiye’de şimdiye kadar yapılmamış bir iş gerçekleştirildiğini söyledi.  

YENİLENME ARAYIŞI

Geleneksel medeniyet ve sanat anlayışını bugüne taşımayı amaçladıklarını aktaran Suver, “Osmanlı medeniyeti, asırlarca bu sanatı geliştire geliştire günümüze kadar getirmiştir ama ne yazık ki son zamanlarda unutulmaya terk edildi bu sanat. Bunu yeniden hayata kazandırmak için bir bienal tertiplendi ve bu bienal Fatih’te 30 mekanda 600 ustanın 3 bin eserini sanatseverlerle buluşturdu” diye konuştu. Sanat çevreleri ve sanatseverlerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarına işaret eden Suver, gelenekli sanatların gelişimine değinerek, “Bienalin geleceği aslında onun topluma sunacağı düşünce, zevk ve açacağı ufukla, toplumun kabüllenmesi ve evrilmesiyle oluşacak büyük bir sosyolojik süreçtir. Yeditepe Bienali mutlaka sosyolojik değişime, gelişime sebebiyet verecektir. Çünkü bunu tarihten biliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.