19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

15 Temmuz filmlerle hafızalara kazınacak

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek Çekmeköy 2. Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın teması 15 Temmuz: İhanet ve Direniş. Etkinlikte, 15 Temmuz direnişi kısa filmlerle anlatılacak.

MAGAZİN SERVİSİ28 Nisan 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
15 Temmuz filmlerle hafızalara  kazınacak

Çekmeköy 2. Uluslararası Kısa Film Yarışması, bu yıl ‘15 Temmuz: İhanet ve Direniş’ adıyla düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek yarışmada 15 Temmuz gecesi darbe girişimine kalkışan FETÖ’cü hainlerin karşısına dikilen halkın destansı direnişini anlatan kısa filmler yer alacak.

TÖREN 13 TEMMUZ’DA

Yarışmanın jüri kadrosunda yönetmenler Mustafa Şevki Doğan, Mesut Uçakan ile oyuncular Turgay Tanülkü ve Hakan Boyav da bulunuyor. Yarışma hakkında bilgi veren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz “15 Temmuz gecesine şahit olan herkesin o geceye dair anlatacağı şeyler var, bu nedenle bu yıl ekiplerimiz sadece başvuruları almıyor. Eldeki verileri nasıl filme dönüştürebiliriz sorularını da yanıtlayarak, bir nevi danışmanlık da yapıyorlar” dedi. Başvurular 2 Haziran’a kadar ‘www.ihanetvedirenis. com’ adresi üzerinden online olarak yapılabilecek. Ödüller 13 Temmuz’da düzenlenecek törende verilecek. Birinci seçilen filme 30 bin lira, ikinciye 20 bin lira, üçüncüye ise 15 bin lira para ödülü verilecek. Yarışmada toplam 112 bin lira ödül sahiplerini bulacak.