19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Adnan Oktar kimdir

Adnan Oktar kimdir kaç yaşında nerelidir ve Aslı Süme Efeoğlu kimdir merak ediliyor. Gündeme bomba etkisi yaratan Adnan Oktar olayı nedir? İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 11 Temmuz'da Adnan Oktar ve grubuna yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 187 kişiden aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 39 kişi tutuklandı.

20 Temmuz 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Adnan Oktar kimdir

Adnan Oktar kimdir kaç yaşında Adnan Oktar ve Aslı Süme Efeoğlu kimdir araştırılıyor. Edinilen son bilgiye göre ise Adnan Oktar grubuna yapılan operasyonu duyunca İsviçre’den uçağa atlayıp İstanbul’a gelen kız çocuğu, annesinin tezgahıyla düştüğü tuzağı ve ‘kedicik’ olmaktan nasıl kurtulduğunu Çocuk Şube’de anlattı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele tarafından Suç Örgütü Lideri Adnan Oktar ve örgütün diğer üyelerine yönelik İstanbul merkezli beş ayrı ilde büyük bir operasyon düzenlenerek, Aslı Süme Efeoğlu olmak üzere ''örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen'' pek çok isim yakalanarak gözaltına alındı. 

Adnan Oktar tutuklandı!

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 11 Temmuz'da Adnan Oktar ve grubuna yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 187 kişiden aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 39 kişi tutuklandı. 135 şüphelinin ise mahkemedeki işlemleri sürüyor...

Adnan Oktar grubuna yönelik operasyon kapsamında tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 176 şüpheliden aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 116 şüpheli tutuklandı, 17 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. 54 ise hakimlikteki sorguları devam ediyor. Oktar hakimlikte verdiği ifadede, “Kız çocukları konusunda da son derece dikkatli olarak ilişki kuran bir kişiyimdir. İddiaları çirkin buluyorum” dedi.

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nde savunma yapan Adnan Oktar suçlamaları reddederek, “Atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Geniş bir arkadaş grubum vardır. Lakap kullanırım ancak kod adım yoktur. Türk polisine karşı iddia edildiği gibi düşüncem olmadığını beyan etmek isterim. Ayda 3 bin 500 TL gelirim olmakla başkaca bir gelirim yoktur. Müştekiler bana kumpas kurmuşlardır. Yurt dışı görüşmelerim Türkiye aleyhine değil, Türkiye lehine yapılan görüşmelerdir. Küçük kızları evine alarak cinsel tacizde bulunduğuma dair iddiaları da kabul etmiyorum.

Ben kanuna, hukuka uygun yaşayan bir kişiyim, halkın içinde yaşayan bir kişiyim, milletin içinde yaşayan TV’de yaşayan bir kişi olmakla herkes halk da beni görür tanır. Gittiğim yerler bellidir. Gizli anlaşılmaz örgüt lideri bir kişi değilim. Dürüst insanlarla yaşamayı seven, dost olmayı seven, arkadaş çevresi olan bir kişiyim. İddiaları çirkin buluyorum. Kabul etmiyorum. Bize karşı atak yapan bu grup 25-30 kişilik bir gruptur. Bunları da biliyoruz. İnternette de bunları yapılacak operasyonları ifşa eden kişiler vardır. Bu kız çocuklarına tecavüz olaylarını ise kesinlikle kabul etmiyorum. Bu da iftiradır. Buna aşırı bir abartı yapılmaktadır. Kız çocuklarının ailelerine 50 bin TL para vererek onları aldığımıza dair iddialar vardır. Halbuki ben hayatımın her evresinde dikkatli olduğu gibi kız çocukları konusunda da son derece dikkatli olarak ilişki kuran bir kişiyimdir. O bahse konu küçük kızla annesi ile birlikte geldi. Ancak eve almadım, bahçede görüştük gönderdim. Bu iftiraları kabul etmiyorum. Atatürkçü milliyetçi bir kişiyim. Suçsuzum serbest bırakılmayı talep ediyorum” dedi. ​

 

ASLI SÜME EFEOĞLU KİMDİR?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele tarafından Adnan Oktar ile bağlantısı olduğu tespit edilerek yakalanarak gözaltına alınan Aslı Süme Efeoğlu, Suç Örgütü Lideri Adnan Oktar'ın grubunda ''Yönetici'' konumda görev icra ettiği saptanmıştır. Aslı Süme Efeoğlu, Notre Dame de Sion kolejini bitirmesinin ardından üniversite eğitimini  İstanbul Üniversitesi’nde Çalışma Ekonomisi bölümünden tamamlayarak mezun oldu. Usta sinema sanatçısı Şener Şen'in dayısı olan ve 24 yıl boyunca Adnan Oktar örgütünde yer aldığı bilgisine ulaşıldığı Aslı Süme Efeoğlu, örgütte ''Yönetici Bacı'' olarak faaliyetlerini yürüttüğü öne sürüldü. Öte yandan kamuoyu tarafından merak ve araştırma konusu haline gelen Aslı Süme Efeoğlu'nın örgütte bacılar ve kız kardeşler grubunun tamamından sorumlu olduğu ifade edilmektedir.

 

ADNAN OKTAR KİMDİR?

2 Şubat 1956 tarihinde Ankara'da doğan Adnan Oktar, babasını küçük yaşta kaybetti. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da, ortaokulu İstanbul Cebeci’de, liseyi de yine İstanbul Kurtuluş’ta okuyan Oktar, lise öğreniminden sonra 1979 yılında İstanbul’daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü’ne devam etti. Oktar bu okulu da yarım bıraktı. Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği Harun Yahya takma adıyla birçok kitap yazan Oktar, ateizm, Darwinizm ve siyonizm karşıtı görüşleriyle biliniyor. Oktar, “kedicikler” olarak bilinen kadınlarla sık sık gündeme geliyor.

 

 

KADINLAR DIŞARIYA TEK BAŞLARINA ÇIKAMIYOR

Yapılanma içindeki kızların adliye ve hastane gibi yerlere tek başlarına gitmelerine izin verilmediğini belirten S.E., “Gitmeleri gerektiğinde gardiyan olarak P.A., isimli kadın başlarında olurdu” diye konuştu.