20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Asuman (İlayda Akdoğan) kimdir?

Dolunay'ın Asuman'ı İlayda Akdoğan hayatı ve kariyeri merak edilen konular arasında. Bizlerde 'İlayda Akdoğan kimdir kaç yaşında nereli?

26 Temmuz 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Asuman (İlayda Akdoğan) kimdir?

İLAYDA AKDOĞAN KİMDİR?

1998 yılında İstanbul’da doğan İlayda Akdoğan, oyunculuğa çocukluktan başlayanlardan. Annesinin bebeklik fotoğrafını bir dergiye göndermesiyle yapımcıların dikkatini çeken genç oyuncunun ilk rolü 2014 yılı yapımı En İyi Arkadaşım dizisinde olmuştur. Üniversite’de oyunculuk ya da Sosyoloji eğitimi almak istediğini söyleyen İlayda Akdoğan bu sektöre henüz 6 yaşındayken girmiştir.

İlk Dizisi En İyi Arkadaşım

2004 yılı çocuk dizilerinden olan Hamdi Alkan yapımı En İyi Arkadaşım’ da rol almıştır. Daha sonra; Bez Bebek, Sevgili Dünürüm, Oyunbozan, Umuda Kelepçe Vurulmaz gibi çeşitli dizide oynamıştır.




Dolunay’da Asuman Rolüyle

2017 yaz dizilerinden sevilen yapımlar arasına giren başrolünü Can Yaman, Özge Gürel gibi isimlerin üstlendiği Dolunay’da rol almaktadır. Dizide Özge Gürel’in hayat verdiği Nazlı rolünün kız kardeşi olan asi ve yaramaz Asuman’ı canlandırmaktadır.

2015 yılı yapımı Mustang ile dünya çapında tanınmıştır. Yönetmenliğini Deniz Gamze Ergüven’in üstlendiği ve çekimleri Kastamonu İnebolu ilçesinde tamamlanan Mustang filmiyle tanınmıştır. Film Cannes Film Festivali’nde birinciliğe aday gösterilmiştir.



Rol Aldığı Projeler:

Rol adlığı projeler:

Dolunay (Asuman) TV Dizisi 2017

Umuda Kelepçe Vurulmaz (Elif) TV Dizisi 2016

Oyunbozan (Eylül) TV Dizisi 2016

Mustang (Sonay) Sinema Filmi 2015

Sevgili Dünürüm TV Dizisi 2007

Bez Bebek (Gülay) TV Dizisi 2007

Afacanlar Kampı TV Dizisi 2005

En İyi Arkadaşım (Seda) TV Dizisi