23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Doğan Medya Grubu satıldı!

Aydın Doğan'ın Erdoğan Demirören'le anlaşmaya vardığı ve Doğan Medya Grubunu sattığı öğrenildi. Hürriyet'ten konuştuğumuz yetkililer, satışı yalanlanmadı ve akşam saatlerinde KAP'a bildirileceğini belirtti.

22 Mart 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Doğan Medya Grubu satıldı!

Türkiye medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu’nun satışı için anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011’de Milliyet ve Vatan’ı sattığı Erdoğan Demirören’le Doğan Medya Grubu’nun satışı konusunda anlaştı.

Bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN TÜRK kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu’nu satın alan Demirören Grubu’nun, bu satın almada arkasında başka bir sermaye grubunun da bulunduğu düşünülüyor. Demirören Grubu bu satın almayla birlikte Türkiye’de medya sektörünün en büyüğü haline geldi.

DEMİRÖREN’DEN BİR YETKİLİ: AKŞAM SAATLERİNDE AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Demirören grubundan üst düzey bir yetkili Reuters’ın sorularını yanıtladı. Reuters’ın sorusunu yanıtlayan üst düzey yetkili, “Doğan Medya Grubu’nu almak için görüşme yürütülüyordu. Belli aşamaya gelindi ve satın alma konusunda anlaşmaya varıldı. Doğan Grubu’nun bu akşam saatlerinde KAP’a açıklama yapması bekleniyor” dedi.


AYDIN DOĞAN KİMDİR?

Aydın Doğan, 15 Nisan 1936'da Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde dünyaya gelmiştir. Lise öğrenimini Erzincan'da, üniversite öğrenimini de Marmara Üniversitesi'nde İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde tamamlamıştır.

Üniversite mezuniyetinin ardından 1958'den itibaren lastik, bisiklet, radyo, ticari araç, iş ve inşaat makineleri tüccarlığı, nakliyecilik ve müteahhitlik yapan Aydın Doğan, 1974'ten sonra da İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Yönetin Kurulu Üyeliği'nin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi oldu.

1979'da Milliyet gazetesini satın alarak ilk defa medya sektörüne yönelmiş, Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası Başkanı olmuştur. 1998'de Tokyo'da organize edilen Dünya Yayıncılık Birliği topnaıtsında Türkiye'den ilk kez seçimle Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilen kişi oldu.

1999 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildi. Girne Amerikan Üniversitesi'nden ve 2000 yılında da Ege Üniversitesi'nden fahri doktora ünvanını aldı.

2004'te Dünya Gazeteciler Briliği toplantısında seçimle Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na getirilen ilk Türk oldu. 1996'da Aydın Doğan Vakfı'nı kurdu ve kültür, eğitim ve sosyal alanlarda yaptığı çalışma ve projeleri tek bir alanda topladı.

Ardından kendisinin ve aile fertlerinin ismini taşıyan sekiz okul yaptırdı. Kurduğu Doğan Medya Grubu ile; Meydan, Gözcü, Son Çağrı, Posta, Hürriyet, Radikal, Fanatik, Referans ve Hürriyet Daily News gazetelerini, aynı zamanda Kanal D ve CNN Türk'ün de aralarında bulunduğu 21 televizyon kanalını bünyesine kattı.

1 Mart 2017 tarihinde Petrol Ofisi'nde (POAŞ) örgütlü şekilde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasına ilişkin hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

28 Ağustos 1938 tarihinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören aslen İnegöllüdür. Türk sanayici ve iş adamı olan Erdoğan Demirören Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye’nin en büyük grupları arasında bulunuyor.

Özel Ata Lisesi’nin de sahibidir. Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü’nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır.

Evli olan Erdoğan Demirören üç çocuk babasıdır.

Son olarak Demirören Medya Grubu bünyesine Hürriyet, Posta, Kanal D, CNN Türk'ü de katarak yılın en dikkat çeken satın alma işlemi gerçekleştirmiştir.