24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Yüksel Aksu: Bedava versen anası izlemez!

Antalya Film Festivali kapsamında sinemaseverlerle buluşan yönetmen Yüksel Aksu “Biraz seyirci dostu filmler yapalım. Bazı filmler var, bedava versen anası babası izlemeyecek” dedi.

MAGAZİN SERVİSİ19 Ekim 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Yüksel Aksu: Bedava versen anası izlemez!

Yönetmen Yüksel Aksu, 53. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında “Sinema sinemadır, sadece Arthouse değildir” konulu söyleşide, sinemaseverlerle buluştu. Türk sinemasının durumunu değerlendiren Aksu “Seyirci ile ilişki kurmuş kalabalıklara ulaşmış filmler, sanki sinema değil de kendi içine kapanmış ve yüksek sanatın temsilcisi olarak algılanıyor. Son yıllarda çakma Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz taklitleriyle karşılaşıyoruz. Bazı filmler 200 seyirciye düştü. Sizi, eşinizin dostunuzun izlemediği anlamına gelir bu. Halbuki eskiden böyle değilmiş. Susuz Yaz, Altın Ayı da alır, Türkiye’de de 7 ay kapalı gişe oynarmış” diye konuştu. Festivallerde sadece arthouse filmlerin yer almasının insanları uzaklaştırdığını iddia eden Aksu “Aman abi festivallerde ödül almış diye kaçan çok adam gördüm” dedi.

GİŞE FİLMİNİ TACA ATMA

  Bu sorunun çözümü için  Aksu “Birincisi, sinema salonlarına girdi diye bir filmi taca çıkartmamalı. İkincisi, çok gişe yaptı diye taca çıkartmamalı” dedi. İlk filmindeki  zorlukları paylaşan Aksu, “Dondurmam Gaymak’ta salon bulamadım. Salon tekeli var diyorlar. Günaydın! Seyirci dostu filmler yapalım. Bedava versen anası babası izlemeyecek. Çocuğum sen buna mı estetik diyorsun diyecek. Anasının babasının izlemediğini adamlar mı izlesin 40 TL’ye” diye konuştu.