24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Cenk Eren kimdir neden tutuklandı

Cenk Eren kimdir neden tutuklandı merak ediliyor. Alınan bilgiye göre Ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu uyuşturucu davasında karar çıktı. Aralarında ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, şarkıcı Cenk Eren ve menajer Selin Boronkay'ın da bulunduğu 34 kişinin yargılandığı uyuşturucu davası karara bağlandı. Mahkeme Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası verdi. Sanık Cenk Eren ise aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Esas adı Yüksel Venedik olan Cenk Eren, 1966 Ankara doğumludur.

17 Mayıs 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cenk Eren kimdir neden tutuklandı

Cenk Eren kimdir kaç yıl hapis yatacak Cenk Eren kaç yaşında tutuklandı merak ediliyor. Şarkıcı Cenk Eren, yaşadığı tartışmalar ve katıldığı programlarda söyledikleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Sivri dilli çıkışlarıyla tanınan Cenk Ereni’in yaşı ve kariyeri merak ediliyor. Peki Cenk Eren kimdir, gerçek ismi ne? Eğitim hayatını İlkokul, ortaokul ve lise olmak üzere Ankara’da tamamlamıştır. Sahne yaşantısına başlamadan hemen önce Murathan Mungan ona sahne ismi olarak Cenk Eren ismini koymuştur. 

 

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

Mütalaanın ardından son sözleri sorulan sanıklar haklarında beraat kararı verilmesin talep etti. Verilen kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün, Hüseyin Orçun Benli ve menajer Ayşe Selin Borankay’a “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Cezada iyi hal indirimi uygulayan mahkeme, iki ünlü isme 4 yıl 2 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

 

KOKAİNE CEZA ARTTIRIMI

Aynı suçtan şarkıcı Cenk Eren’e de 5 yıl hapis cezası veren mahkeme, Eren’den ele geçirilen maddenin kokain olduğunu belirterek, cezayı 7 yıl 6 aya çıkardı. Cezada “iyi hal” indirimi uygulayan mahkeme Cenk Eren’e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.  

 

 

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 yıldır devam eden ünlü oyuncuların da aralarında bulunduğu 34 sanıklı davayı karara bağladı.

Sanıklara son sözlerinin sorulmasının ardından kararını açıklayan mahkeme, oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Hüseyin Orçun Benli'nin, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 4 yıl 2'şer ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, şarkıcı Cenk Eren'i ise aynı suçtan, söz konusu uyuşturucu madde kokain olduğu için artırım uygulayarak 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırdı.

Sanıklara verilen cezalarla ilgili herhangi bir erteleme ve geri bırakma kararı uygulanmadı.

 

CENK EREN KİMDİR?

Esas adı Yüksel Venedik olan Cenk Eren, 1966 Ankara doğumlu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini Ankara’da yaptı. Liseden mezun olduktan sonra Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu’nda 1 sene dansçılık yaptı. Sahne hayatına başlamadan önce en yakın arkadaşı Murathan Mungan kendisine Cenk Eren adını koyar.

Müzik hayatına ilk kez yine Ankara’da çeşitli gece klüplerinde sahne alarak başlayan Cenk Eren 1985 yılında “Ankara Radyosu Çok sesli Gençlik Korosu”nda korist olarak görev almaya başladı. Sahne çalışmaları ağır basınca Ankara Radyosu’ndan istifa edip, gece klübü çalışmalarına devam etti.

Cenk Eren 1990 senesinde Alanya’ya gitti ve 3 sene boyunca Alanya’da yaşadı ve sahne çalışmalarına burada devam etti. 1993 senesinde İstanbul’a geldi. 1995 yılında ilk albümü “Ve Cenk Eren” piyasaya çıktı. Aynı dönemde İstanbul’da gece klüplerinde sahne almaya başladı.

2000 yılında Star TV’de öğleden sonra kuşağında “Yıldız Savaşları” isimli TV programını gerçekleştirdi. 2002 yılında Nükhet Duru ile “Muhteşem İkili” projesine başladı. İstanbul Günay Restaurantta başlayan bu projeyi çeşitli organizasyonlarda ve Show TVd’e bir TV programında devam ettiler. Türkiye’nin belli başlı bütün büyük müzikhollerinde çalıştı. 7 albüm yaptı.