19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Evlilik programları yasaklandı mı?

Yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala ' Evlilik programları yasaklandı mı?' sorusu yine gündeme bomba gibi düştü. İzdivaç programları olarak izlenen Esra Erol, Zuhal Topal ve Seda Sayan ile ilgili RTÜK'ten son dakika açıklaması geldi. Uzun süredir tartışma konusu olan Büyük tartışma konusu olan Esra Erol, Zuhal Topal ve Seda Sayan izdivaç programlarıyla ilgili RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı flaş bir açıklama yaptı. Peki Esra Erol, Zuhal Topal ve Seda Sayan programları kaldırıldı mı?

23 Ağustos 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Evlilik programları yasaklandı mı?

Evlilik programları olmayacak mı? İzdivaç programları yayından mı kaldırıldı? Esra Erol, Zuhal Topal ve Seda Sayan programları yeni sezon başlamayacak mı? sorularına yanıtlarını arayanlar için beklenen ilk açıklama geldi.  KHK ile kaldırılacağı konuşulan ancak net bir adım atılmayan evlilik programlarıyla ilgili RTÜK'ten son dakika açıklaması geldi. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı artık evlilik programlarının olmayacağını ve başka bir formatta yayınlanacağını açıkladı. İşte Esra Erol, Zuhal Topal ve Seda Sayan vb diğer tüm evlilik programları ile ilgili verilen karar....

Basın İlan Kurumu'nun düzenlediği toplantıda katılımcıların evlilik programları ile ilgili sorusu üzerine Murat Ellialtı, "Artık evlilik programları olmayacak. Yayıncı kuruluşlar ile görüştük yeni dönemde evlilik programı başka formatta yayınlanacak. Geçen dönem benzeri evlilik programları yapanlara çok ağır cezalar verilecek" dedi.

Toplumda evlilik programlarından duyulan rahatsızlık ve gelen yoğun şikayetler sonrası Hükümet harekete geçmişti. Döndemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, KHK ile düzenleme yapılabileceğini açıklamıştı. OHAL kapsamında 690 sayılı KHK ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK) Kanunu’nda yapılan değişikliğin ardından ise evlilik programlarının yasaklandığı yönünde tartışmalar gündeme gelmişti. Ancak programların yasaklanmadığı, sadece yaptırımların daha da ağırlaştırıldığı belirtilmişti.




Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, evlendirme programlarının KHK’yla yasaklanabileceğini söylemişti.

RTÜK başkanı İlhan Yerlikaya, Kurtulmuş’un açıklamasının ardından tv kanallarının yöneticileriyle bir araya gelip, “Düzeltin, yayına devam edin” demiş, RTÜK de kanallara TRT’de iki sezon yayınlanan ‘Böyle Bitmesin’ dizisini izdivaç programlarına örnek göstermişti.

KHK’da yer alan ifadelerin evlilik programlarını hedeflemediği, 0800’lü hatları kapsadığı öne sürülmüştü. Süreçte son olarak, evlilik programlarının çocukların ekran başında olmadığı saat dilimlerinde yayınlanacağı açıklanmış, ancak RTÜK, geçen sezonun sonuna kadar denetimi bırakmıştı.