25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kahkahanın ustasından ağlatan veda

Tiyatrocu Erdal Tosun, BKM’de son yolculuğuna uğurlandı. Yılmaz Erdoğan “Bu salondaki kahkahaların çoğunda Tosun ailesinin imzası var” dedi.

2 Aralık 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kahkahanın ustasından ağlatan veda

Sarıyer’de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Erdal Tosun (53) dün sevenleri ve sanatçı dostlarının katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. ‘Bir Demet Tiyatro’daki ‘Eyvah Necdet’ rolüyle hafızalara kazınan oyuncu için ilk tören Beşiktaş Kültür Merkezi’nde yapıldı.Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu olan babası Necdet Tosun ile aynı kaderi paylaşan Erdal Tosun’un son yolculuğuna uğurlandığı törene Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Ozan Güven, Demet Akbağ, Erkan Can, Zafer Algöz, Şevket Çoruh, Sermiyan Midyat ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi isimler katıldı. Töreni ayakta takip eden Cem Yılmaz, birlikte oynadıkları bir filmden sahnenin gösterildiği sırada gözyaşlarını tutamadı. 

MUHTEŞEM BİR BABA

Törende Tosun’un bugüne kadar rol aldığı filmlerden oluşan görüntüler barkovizyondan gösterildi. Oyuncunun gözü yaşlı eski eşi İlknur Tosun, kızı Kiraz ve annesi Sevim Tosun kuliste taziyeleri kabul etti.Ardından sahneye çıkan İlknur Tosun eski eşinin ardından gözyaşı döküp “Ben ona bazen ‘Çok kötüsün derdim’ Özür dilerim Erdal şaka yaptım. ‘Ben hiçbir şeyin azı olamam’ derdi. Erdal çok iyi bir insan, son derece sevecen, muhteşem bir baba...”  diye konuştu. 

Tosun’la yıllardır birlikte çalışan Yılmaz Erdoğan, oyuncunun kaybının üzüntüsünü yaşadığını belirterek “Bu bina ülkemizde, içinde en çok kahkaha atılan bina. Bu kahkahaların çoğunda Tosun ailesinin imzası var.” dedi.  

KARDEŞİNİN YANINDA

Demet Akbağ ise “Bu çatı altında birlikte büyüdük çok eğlendik. Burada çok acı vedalar yaptık” dedi ve Tosun’u yaşamını kaybettiği kazaya isyan etti. Tosun’un cenazesi Levent Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda kardeşi Gürdal Tosun’un yanında toprağa verildi. Öte yandan kazaya sebep olan Nihat Şaki, taksirle adam öldürmek suçundan tututklandı.