25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kara Kıta’ya ‘iyilik’ ihraç edecek  

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Etiyopya’da 250 kişilik bir yetimhane inşa etmek için kolları sıvadı.

Magazin servisi5 Aralık 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kara Kıta’ya ‘iyilik’ ihraç edecek  

Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Davranış Bilimleri uzmanı Aşkım Kapışmak’ın Best FM’de hazırladığı radyo programının konuğu oldu. 

ARAZİ TAHSİS EDİLDİ

Programda sürpriz bir proje de ilk kez açıklandı. İstanbul Kızılayı, İlhami Yıldırım önderliğinde Etiyopya’da bir yetimhane inşa etmek için kolları sıvadı. 250 kişilik yetimhane için Etiyopya arazi tahsisini gerçekleştirdi. 

ÇATISI BİLE YOKTU

Aşkım Kapışmak ve İlhami Yıldırım, bu ay içerisinde Etiyopya’ya giderek yetimhane projesi için yerinde keşif yapacaklar. Başkan İlhami Yıldırım konuyla ilgili şunları söyledi: “Etiyopya’da yetimhane diye gösterdikleri yerde 4 yataklı bir odada, battaniyeler üzerinde yatan 15 çocuğun kaldığı bir tabloyla karşılaştık. 

Ne yemek yemek için çatal kaşıkları var, ne de çamaşırları yıkanabiliyor. Binaların çatısı dahi yok. Biz de İstanbul Kızılay olarak böyle bir karar aldık. Bağışçılarla görüşüyoruz. Aşkım Kapışmak’la bu ay Etiyopya’ya gidiyoruz. İnanıyoruz ki bu dünyayı iyilik iyileştirecek.”