19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İsmail Güneş: Recep İvedik seyircisini önemsiyorum

Yönetmen İsmail Güneş, “Recep İvedik filmlerinin seyircisini takdir ediyorum. Ne istediğini biliyor ve sahipleniyor kahramanını” dedi.

28 Kasım 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
 İsmail Güneş: Recep İvedik seyircisini önemsiyorum

Yönetmen Ahmet Uluçay, vefatının 7. yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ve İstanbul Tasarım Merkezi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte anıldı. İsmail Erdoğan’ın moderatörlüğünü üstlendiği seminere katılan yönetmen İsmail Güneş soruları yanıtladı. Yönetmen  Güneş, Recek İvedik filmlerine dikkati çekerek “Recep İvedik seyircisini çok önemsiyorum. Çok tutarlı. Ne istediğini biliyor ve sahipleniyor kahramanını. O, Kemal Sunal’ın yetiştirdiği bir seyirci birikimi. Çünkü 1990’lı yıllarda, özel televizyonlarla birlikte bu ülkede sabah, öğlen, gece yarısı Kemal Sunal filmleri oynadı. Bu filmlerin her biri çok iyi filmler değildi ki ben bir kısmında asistanlık da yaptım ama Sunal filmlerini seyreden, o gün 6-7 yaşında olan çocuklar büyüdüler ve oradaki Şaban  karakterinin, Recep (İvedik) olarak tezahürünü gördüklerinde kucakladı. Keza şimdi Düğün Dernek modası var. O da Zeki-Metin filmlerinin yeni versiyonu olarak çıktı. Onlar da çok oynadı.”   

SİZİ PARÇALAR

Televizyonun doğru kullanımının önemine vurgu yapan Güneş, “Televizyon  aygıtı dediğimiz şey, eğer doğru kontrol etmezseniz bir süre sonra döner dolaşır ve bumerang gibi size çarpar ve sizi parçalar. Televizyonun doğru kullanılmadığında, çok zararlı bir aygıt olduğunu düşünenlerdenim.” ifadelerini kullandı.