26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sultangazi’den Amerika’ya Grammy yolculuğu

Besteci ve yorumcu Mürsel Işık, eşi ile birlikte UNESCO tarafından hazırlanan ve 59. Grammy Ödülleri’ne aday gösterilen ‘Action Moves People United’ albümünde yer aldı.

18 Ekim 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Sultangazi’den Amerika’ya Grammy yolculuğu

Mürsel Işık ile eşi Menekşe Işık, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından hazırlanan ve 59. Grammy Ödülleri’ne aday gösterilen ‘Action Moves People United’ albümünde yer aldı. İkili, Laurie Ziel’ın kaleme aldığı ‘Forever Lonely’ isimli şiiri yorumladı. Besteci ve yorumcu Mürsel Işık, profesyonel müzik yolculuğuna, 1998’de Prof. Dr. Hüsrev Hatemi’yle tanıştıktan sonra başladığının altını çizerek, Grammy ödüllü sanatçı Kevin Mackie aracılığıyla albüme katıldığını aktardı.

MEVLANA’YI ÇOK SEVDİ

Işık şöyle konuştu: “Kevin Mackie’ye Yunus Emre’nin şiirlerinden bestelediğim şarkıyı ayrıca Mevlana’nın ilk 18 beytinden yaptığım seçkileri gönderdim. Müzikleri beğendi. Bir yıl içerisinde bana iki-üç tane şiir gönderdi. ‘Yeni bir proje olabilir. Bu projede, Türkiye’den de senin yer almanı istiyorum.’ dedi.” İstanbul Büyükşehir Belediyesinde şehir plancısı olan Işık “Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi’nden New York Manhattan’a uzanan bir müzik yolculuğum oldu.” dedi. Eserlerinde pop-rock, blues ve caz türlerini harmanlayan Işık’ın albümü Dünya Barış Günü’nde müzikseverlerle buluştu.