20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Taşıyıcı anneden yetimhaneye

Hindistan’da taşıyıcı anne yoluyla bebeklerine kavuşan İngiliz çift, pasaport ve vize engeline takıldı. Yıllar sonra çocuk sahibi olan çift 4 aylık kızlarını yetimhaneye bırakmak zorunda.

18 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Taşıyıcı anneden yetimhaneye

İngiliz Michele ve Chris Newman çifti, bebek sahibi olabilmek için uzun yıllar uğraş verdi ancak ne aşılama ne de tüp bebek yönteminden başarılı sonuç alabildi. Bunun üzerine çift, Hindistan’a giderek 19 bin Sterlin karşılığında bir taşıyıyı anne kliniğiyle anlaştı. 9 aylık heyecanlı bekleyişin ardından 18 Mayıs tarihinde, çiftin Lily ismindeki kızları dünyaya geldi.

İNGİLTERE’YE GÖTÜREMİYORLAR

Büyük mutluluk yaşayan çift, 4 aydan uzun süredir bebekleriyle birlikte Mumbai’de bir otelde kalıyordu. İngiliz basınının haberine göre hem bebeğin sağlıklı gelişimi hem de kimlik/ pasaport, vize işlemleri için bir süre ülkede beklemeleri gerekiyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde konsolosluktan gelen bir haber, Michele ve Chris Newman’ın mutluluğuna gölge düşürdü. Çünkü küçük Lily’nin pasaport işlemleri henüz tamamlanmamıştı. Buna karşın annesi ve babasının, medikal vizeleri dolduğu için ülkelerine dönmeleri gerektiği belirtildi. Çaresizlikle yetkili makamlara başvuran çift, taşıyıcı anne sayesinde kucaklarına aldıkları kızlarını, bir süreliğine de olsa Hindistan’da yetimhaneye bırakmakla karşı karşıya.