23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Türk Dizilerinin Cannes çıkarması

Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ve 4 gün süren dünyanın en prestijli televizyon fuarı MIPCOM’da Türk dizileri ‘Annem’ ve ‘Vatanım Sensin’ büyük ilgi gördü.

MAGAZİN SERVİSİ 20 Ekim 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Türk Dizilerinin Cannes çıkarması

FARKLI ülkelerden yapımcı ve televizyon kanallarına dört gün boyunca ev sahipliği yapan MIPCOM’un yıldızı Türk dizileri oldu. Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen fuarda, ‘Vatanım Sensin’ ve ‘Anne’ dizisi büyük ilgi gördü. ‘Vatanım Sensin’in iki başrol oyuncusu Halit Ergenç ve Bergüzar Korel, sinema salonu konseptine getirilen TIR’da üç gün boyunca dizilerini tanıtma fırsatı buldu. 

HELİKOPTERLİ TANITIM

Öte yandan Cansu Dere ve Vahide Perçin’in başrollerini paylaştığı Star TV’nin iddialı yapımı ‘Anne’ dizisinin yurt dışı pazarlama ve satış faaliyetlerini ‘Mother’ adıyla yürüten Global Agency, dizinin yurt dışı tanıtımı için görülmemiş bir lansmana imza attı. MIPCOM için 80 farklı ülkeden Cannes’a gelen uluslararası dizi alıcıları, Cannes’dan Monte Carlo’ya özel helikopterlerle götürüldü. Nikki Beach’de ağırlanan misafirler, Cansu Dere ile bir araya geldi ve bol bol fotoğraf çektirdi. 

Sinemamız Hindistan’a açılıyor

Türkiye, Hindistan’ın en önemli film festivallerinden ‘Mumbai Film Festivali’ne konuk oluyor. 20-27 Ekim tarihleri arasında Hindistan’ın Mumbai kentinde düzenlenen festival ‘Konuk Ülke: Türkiye’ projesi kapsamında, Türk dizi ve sinema sektörüne kapılarını açıyor. Festivalde ‘Turkish Focus’ başlığı altında Albüm, Annemin Yarası, Gelin, Kar Korsanları, Kış Uykusu, Kor, Mavi Bisiklet, Toz, Unutursam Fısılda ve 8 Saniye filmleri gösterilecek.