19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yakup Yavru kimdir?

Yakup Yavru kimdir kaç yaşında vefat etti? Yakup Yavru nerede toprağa verildi? Yakup Yavru kaç yaşında hastalığı ve ölüm nedeni nedir?

26 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Yakup Yavru kimdir?

Yakup Yavru, mezarını yaptırdıktan 4,5 ay sonra öldü. Yakup Yavru hayatını kaybetti. 25. Adana Film Festivali için Adana'da bulunan ünlü oyuncu Yakup Yavru, açılış töreni sonrası geçirdiği kalp krizinin ardından yapılan müdahalelere rağmen kurtulamadı. Usta sanatçı Yakup Yavru hayata gözlerini yumdu. Bir çok dizi ve filmlerden tanıdığımız Yakup Yavru son yolculuğuna uğurlanacak. Yakup Yavru, 1 Mart 1952 tarihinde Amasya'da doğdu. Mesleği oyunculuktu. Bir çok filmde rol aldı. Daha çok seyirciyi güldüren karakterleri oynadı. Uluslararası Adana Film Festivali’nin açılış ve Yaşam Boyu Başarı ve Onur Ödülleri Törenine katılan ünlü sanatçı Yakup Yavru, törenin ardından dinlenmek için oteldeki odasına geçti.

YAKUP YAVRU  TOPRAĞA VERİLDİ


Adana’da 25. Uluslararası Adana Film Festivali’ne katılan ve geçirdiği kalp krizi sonucu 66 yaşında hayatını kaybeden Yakup Yavru’nun cenazesi, dün düzenlenen törenin ardından memleketi Amasya’ya gönderildi.

Gönderilmeden önce Adana Büyükşehir  Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen törende, Yavru’nun festival kapsamında kendisine verilemeyen Emek Ödülü, fotoğrafının yanına bırakıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü “Bir tesellimiz şudur ki sanatçımız, ömrünü  sanata adamış ve o sanatın zirve festivallerinden birinde konuğumuzken hayata gözlerini yummuştur” dedi.



Adana'ya, 25. Uluslararası Adana Film Festivali etkinliklerine katılmak için gelen oyuncu Yakup Yavru 66 yaşında hayatını kaybetti. Dün gece festival kapsamında gerçekleştirilen "Onur Ödülleri" törenine katılan Yavru, daha sonra konakladığı otele gitti. Burada rahatsızlanan Yavru, kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı. İlk belirlemelere göre kalp krizi geçirdiği belirlenen Yavru, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yakup Yavru, Adana'da düzenlenen 25. Uluslararası Adana Film Festivali'ne katılmıştı. Geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi. 

Öte yandan, Yavru'nun hayatını kaybetmesi nedeniyle festival kapsamında düzenlenecek bazı etkinliklerin iptal edildiği bildirildi.

ÜNLÜ tiyatro ve sinema oyuncusu Yakup Yavru (64), memleketi Amasya’da kendisine mezar yaptırdıktan 4,5 ay sonra, ödül almak üzere geldiği 25. Uluslararası Adana Film Festivali öncesi otel odasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yakup Yavru, mezarını yaptırdığı günlerde, "Yerimi çok beğendim. Hemen ölesin geliyor. Kendime göre, hayırlı bir şey yaptığıma inanıyorum" demişti.

22 yıllık tiyatro oyuncusu Yakup Yavru, adından sıkça söz ettirdiği ’Sağ Salim 2’ filminin ardından rol aldığı ’Facia Üçlü’ isimli uzun metrajlı filmle dikkatleri üzerine çekti. 25. Uluslararası Adana Film Festivalinde, 25. Yıl Emek Ödülü almak için Adana’ya gelen Yakup Yavru, kaldığı otelde ölü bulundu. Yakup Yavru’nun kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Yakup Yavru’nun cenazesinin nereye defnedileceği henüz açıklanmadı.

Ünlü oyuncusu Yakup Yavru, mezarını yaptırdıktan 4,5 ay sonra öldü
Memleketi Amasya’da 3 Mayıs’ta 35 bin lira harcayarak kendisine mezar yaptıran Yakup Yavru, "Yerimi çok beğendim. Hemen ölesin geliyor. Kendime göre, hayırlı bir şey yaptığıma inanıyorum" sözleriyle gündeme gelmişti. Birçok Yeşilçam filminde rol alan Yakup Yavru, mezar yaptırmasının ardından şu açıklamayı yapmıştı: "’Ölümlü dünya ne olur ne olmaz’ diye, İstanbul’da Zincirlikuyu değil de kendi öz memleketimde aklım başımdayken, canım sağken yerimi satın alıp, mezarımı yaptırayım dedim. Hiç olmazsa yarın öldüğümde insanlara sıkıntı çıkarmayım dedim. Her şey hazır zaten kapakları bile hazır. Çok da keyifli oldu. Zaten yerimi de çok beğendim. Hemen ölesin geliyor. Öyle bir hoşuma gitti ki şimdi bir de hayrat için ismime çeşme yaptıracağım. Ben memnunum. Paraları oraya, buraya savuracağıma kendime göre, hayırlı bir şey yaptığıma inanıyorum. Mezarın arka kısmına özel olarak yaptırdığım 5 göze, ben öldükten sonra yağmur ve kardan etkilenmeyen çeşitli portrelerimi yerleştirecekler. Şimdi koyarsak, ayıp olur. Herkes Fatiha okumaya başlar, gerçekten öldü sanırlar. Ben öldükten sonra resimlerimi buraya yerleştirecekler. Çam fidanlarının aralarına da bazı oynadığım sinema filmlerinin afişleri konulacak."



 

YAKUP YAVRU KİMDİR?

Yakup Yavru, 1 Mart 1952 tarihinde Amasya’da doğdu. Öğretmen okulundan mezun olduktan sonra birçok şehirde görev aldı.

Öğretmenlik yaptığı dönemde tiyatro ile de ilgilenmeye başlayan Yakup Yavru, Bana Sevgiyi Anlat isimli dizi ile oyunculuk kariyerine başladı.

Böyle mi Olacaktı?, İkinci Bahar, Marziye, Unutabilsem, En Son Babalar Duyar, Kınalı Kar, Mihriban, Geniş Aile, Papatyam gibi televizyon yapımlarında yer alan Yavru birçok reklam filminde de yer aldı.

Yakup Yavru ayrıca, Babam ve Oğlum, Kutsal Damacana, Recep İvedik, Destere, Ceberrut, Baş Belası, Benzersiz, Aşka Geldik, Kiraz Mevsimi ve Sağ Salim gibi filmlerde de rol aldı. Amasya’da kendisine mezar yaptıran Yavru, mezarı başında poz vermişti.


YAKUP YAVRU ROL ALDIĞI FİLMLER

2017

Bahtiyar Ölmez (Dizi)
2015

Aşk Yeniden (Dizi)
2014

Yusuf Yusuf
Kardeş Payı
Ankara'nın Dikmen'i
2013

Sağ Salim 2: Sil Baştan (Halit)
Kızım İçin
2012

İşler Güçler
Temel İle Dursun İstanbul'da
Alemin Kralı (Dizi) (Sadece 58.bölüm)
Sıkıysa Yakala
Sağ Salim (Halit)
Canım Benim
Yamak Ahmet (Sefer)
2011

Papaz Kimde (Katil Koca)
Komik Bir Aşk Hikayesi (Hamdi)
Papatyam (Balıkçı İrfan)
2010

Gesi Bağları
Papatyam (Balıkçı İrfan)
Geniş Aile (Okul Müdürü)
2009

Satırbaşı
Papatyam (Balıkçı İrfan)
Geniş Aile (Okul Müdürü)
2008

İki Çizgi (Çiftçi)
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz (Reşit)
Düğün Şarkıcısı (Tonguç)
Destere (Muhtar Haşmet)
Bahtı Kara (Taksici)
Akasya Durağı
2007




Çok Özel Tim (Kamber Karlıova)
Recep İvedik (Cazgır)
Kınalı Kuzular: Mustafa Kemal (4. Heyet Üyesi)
Kutsal Damacana
Kavak Yelleri (Konuk Oyuncu)
Düş Yakamdan (Vakkas)
2006

Unutulmayanlar (Konuk Oyuncu)
Karagöz ve Hacivat (Tuzsuz Delibekir)
Kanlı Hesaplaşma / Silahların Gölgesinde]] (Tefeci)
Hatırla Sevgili (Portakalcı)
Eve Dönüş (Bekçi)
Ah Polis Olsam (Kantinci)
2005

Sen Ne Dilersen (Doktor)
Operasyon Cennet
Memleket Hikayeleri - Eminem (Süleyman)
Cemalim
Beşinci Boyut
Babam ve Oğlum (Kondüktör)
2004

Şeytan Ayrıntıda Gizlidir (Taksi Şoförü)
Çemberimde Gül Oya
Yusuf Yüzlü
Yabancı Damat (Hakem)
Melekler Adası (Jinekolog Doktor)
Gizli Dünyalar
Aliye
Kurtlar Vadisi
2003

Parmak İzi
Hayat Bilgisi (Otel Müdürü)
2002

Yarım Elma (Balta)
Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
Sır Çocukları (Komiser)
Sevgi Ana
Reyting Hamdi
Mihriban
Kınalı Kar
Kurşun Asker (Kaptan)
En Son Babalar Duyar
Ekmek Teknesi (Sünnetçi)
Biz Size Aşık Olduk (Mahalle Muhtarı)
2001




Yeditepe İstanbul (Sahaf)
Savunma (Doktor)
Nisan Yağmuru (Avukat)
Koltuk Sevdası (Bürokrat)
Büyük Adam Küçük Aşk (İETT Biletçisi)
2000

Üzgünüm Leyla (Yargıç)
Üvey Baba (Mafya Babası)
Kurşun Kalem (Köy Muhtarı)
Kimyacı (Öğretmen)
Hemşo (Kahveci Takoz Salih)
1999

Konu Komşu (Baş Komiser)
1998

İkinci Bahar (Tefeci Rıza)
Utanmaz Adam (Berber)
Unutabilsem (Nikah Memuru)
Marziye (Savcı)
1997

Yasemin (Baş Komiser Yrd.)
Kalbimi Kıra Kıra (Gazino Patronu)
Böyle mi Olacaktı (Baş Komiser)
1996

Sevda Kondu (Baş Komiser)
Ekmek (Milletvekili)
Bana Sevgiyi Anlat (Gazino Patronu)