19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Mesut Yar: Defalarca milletvekilliği teklifi aldım

Alem FM’de Adem Metan Show’a katılan ünlü Televizyon Programcısı Mesut Yar, adeta kırdı geçirdi. Spordan, siyasete ve sanat kadar her alanda yöneltilen soruları karşılıksız bırakmayan Yar, sosyal medyadan binlerce mesaj aldı. Bir siyasi partiden defalarca milletvekilliği teklifi aldığını itiraf eden Yar, ülkemizde siyasi partilerde spikerleri milletvekili yapma gibi düşüncenin yaygın olduğunu kaydetti.

3 Mart 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Mesut Yar: Defalarca milletvekilliği teklifi aldım
Meslekte 32. yılını doldurduğunu ifade eden Yar, bu sürede tatlı bir yorgunluk duygusu taşıdığını ifade etti. Star TV’de Mesut Yar’la Uyan Türkiye programını yaptığını hatırlatan Yar, programın isminin kendisine ait olduğunu söyledi. Aslen Arkeoloji bölümü mezunu olduğunu belirten Yar, “Motor Yüksek Okulu’nda okurken İndiana Jones filmine gittim. Etkilendim bu yüzden bu bölümü seçtim. Ancak mesleğimi yapamadım. Lisans ve Yüksek Lisans yaptım. Doktorayı da başka alanda yaptım” diye konuştu. 
 
“PARAYI SAMİMİYETE DÖNDÜRDÜM”
 
Metan’ın, “Bu enerjinizi neye bağlıyorsunuz” diye sorması üzerine Yar, anne ve babasını erken yaşta kaybettiğini belirterek, bu yüzden hayata yetişmek için çok çalıştığını belirtti. Yar, “Fazla sakinlik bana göre değil. Çalışmayı çok seviyorum” dedi. CNN Türk’te de program yaptığını kaydeden Yar, ekonomi talk show programının dikkat çektiğini anlattı. Yar, “Parayı samimiyete dönüştürdüm. Program çok sevildi” diye konuştu.  Daha sonra teklif gelmesi üzerine haber sunmaya başladığını da anlatan Yar, ‘Bana haberi sulandırmak olur mu?’ diye eleştiride bulundular. Analitik düşünceye dikkat ediyorum. Homeros ve Evliya Çelebi öyle değil mi? Onlar da birer olay aktarıcı değil mi? Şimdi herkes bu tarzı kullanıyor” şeklinde konuştu. Mehmet Ali Birand’ı örnek aldığın da itiraf eden Yar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birand bir ekoldü. Haber anlatışı çok saygındı. Ben onu örnek aldım. Ali Kırca aşk hikayesi gibi anlatıyor, Ahmet Hakan gazetedeki köşesindeki gibi anlatıyor, Fatih Portakal muhalif tarzda haber sunuyor” Haber spikerlerinin son yıllarda masa başından kalkıp alanda yer aldıklarını da anlatan Yar, Nazlı Çelik’in bunu başarıyla yaptığını ve geçmişte gece muhabiri olduğunu kaydetti. Yar, Erhan Çelik’in de alanda haber sunmaya başladığını kaydetti.
 
“POLAT ALEMDAR’IN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINI KONUŞTUK”
 
Yar, Metan’ın, son yıllarda mizah yapmanın risk taşıdığı iddiasıyla ilgili sorusu üzerine de ilginç açıklamada bulundu. Yar sözlerini şöyle sürdürdü: “10 yıl önce Uyan Türkiye programını yaptım. Zeki ve mesaj veren mizah yapabilirsiniz. Ülkemizde siyasi ve habere konu olan kişilikler animasyon kahramanı olarak anlaşılıyor. Uyan Türkiye programıma çok dava açıldı. Polat Alemdar’ı Dışişleri Bakanı yapılır mı, diye konuştuk. Mizah en eski ortak dildir. Maya kabartmalarına bakınız boğa bile gülümsüyor. Eskiden espri yapan vekiller vardı. Hatta meclisteki tartışma sonrası birlikte yemek yerlerdi. O insanlar nereye gittiler? ”
 
“DEFALARCA MİLLETVEKİLLİĞİ TEKLİFİ ALDIM”
 
Sohbet sırasında bir siyasi partiden defalarca milletvekilliği teklifi aldığını da itiraf eden Yar, ülkemizde siyasi partilerde spikerleri milletvekili yapma gibi düşüncenin yaygın olduğunu kaydetti. TV yöneticiliği ve programcılığı yaptığını da kaydeden Yar, CNBC-E gibi ekonomi kanalı kurucularından olduğunu söyledi. ATV İcra Kurulu Üyesi olduğunu da belirten Yar, “Medya tarihinin yazılması gerekiyor. Ne yazık bunu yapan yok” dedi.
 
“GÖKÇEK İLE HAKAN İYİ İKİ ARKADAŞ”
 
Programında ağırladığı Melih Gökçek ile gazeteci Ahmet Hakan ile ilgili değerlendirmede bulunan Yar, ikisinin de aslında iyi iki arkadaş olduğunu ifade etti. Programda gerilimin dozunda olduğunu da kaydeden Yar, “Fikri kapışma dalgası olsa da aralarında sağlam bir dostluk var. Melih Başkan, bir sorun olduğu vakit telefon açar ve doğrudan söylüyor.
 
“KALECİ YAŞAR YÜZÜNDEN ARTIK MAÇLARA GİTMİYORUM”
 
Metan, Yar’a, ‘niçin maçlar gitmiyorsunuz?’ diye sorunca Yar, geçmişte yaşanan bir futbol kazasını yeniden gündeme getirdi. İngiltere’den 8 gol yiyen milli kaleci Yaşar yüzünden maçlara gitmediğini anlatan Yar, “O gün yemin ettim. Ben yeminine sadık bir insanım. Galatasaray’ın UEFA kupasını kaldırdığı maçın olduğu gün Danimarka’daydım. Haber sunuyordum. Yine de maça gitmedim. Bir kafede izledim. Yeminim yüzünden Beşiktaşlı olduğum halde stada hiç gitmedim” dedi.
 
“KÜFÜR YÜZÜNDEN CEZA YEDİM”
 
4 binin üzerinde konuğu ağırladığını da hatırlatan Yar, “Burada Laf Çok” programında Sezen Aksu’yu ağırladıktan sonra kendisini Nilüfer’in aradığını ve programına katılmak istediğini söylediğini kaydetti. Yar, “Bana güveniyorlar. Çünkü onların özel yaşamlarına dikkat ediyorum. Gereksiz espriler yapmıyor. Programımda yalnızca bir kez ceza yedim. O da geç saatte gelen bir konuğumun ağzından küfür çıktı. Ben küfürü severim. Argo dilin neşesidir. Ancak o argoyu çok çabalamama rağmen kurtaramadım.  O programı yeniden izlediğimde ne kadar çok gayret sarf ettiğim için kendime çok gülüyorum”
 
“OKAN YOL KAZASI YAŞADI”
 
Beyazıt Öztürk ile Okan Bayülgen’in yaşadıkları tatsızlıkların hatırlatılması üzerine Yar, ilginç cümleler kullandı. Yar, “Okan bir yol kazası yaşadı. Biraz da kendinden kaynaklandı. Dünyanın her yerinde ödül verilen kişinin ismi okunmalıdır. O mesleğimizin haylaz çocuğu, yanlış anlaşıldı. Profesyonel yaşamda tokat yiyebiliyorsunuz”  diye konuştu. Yanlış anlaşılmadan çekindiğini de vurgulayan Yar, hayranlarının kendisinden siyaset yapmasını ve suya sabuna dokunmasını istediklerini belirtti. Kendisinin mizah yaptığının altını çizen Yar, “Ben de onlara diyorum ki, siz suya sabuna dokunun. Evinizde temizlik yapın. Ben mizah yapıyorum. İnsanları kırmaktan her zaman çekinirim. Özür dilemek yetenek ister. İncittiğim insanlardan helallik isterim. Kalp kırmaktan çekinirim. Kimseden çekinmem” Yar, Posta gazetesindeki köşesinde bazen, ‘Yazarımız yazısını yazamadı” cümlesinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine de bunu, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay’ın koyduğunu ifade etti.  
 
“BEYAZ FUTBOL KAHVE FORMATINDA”
 
Moderatörlüğünü Ertem Şener'in yaptığı Beyaz Futbol Programı ile ilgili düşüncesi sorulan Yar, yine muzip ve espri dolu cevap verdi. Konuşmacıların karşılıklı diyaloglarının sevildiğini anlatan Yar, Ertem Şener ile önceden birlikte çalıştıklarını kaydetti. Dil uzmanı olduğunu da ifade eden Yar, programda kullanılan dilin kahvehane formatına uygun olduğunu söyledi. Yar, “Programda mangal yapıyorlar, demiştim. Gerçekten öyle. Ben haber sunarken helva yapıyor muyum? Yine de ben Beyaz Futbol veya Evlilik Programlarının devam etmesinden yanayım. Çünkü onlar sayesinde yazı yazıyorum” dedi.