20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Milli basın hedefte... Daily Sabah yasaklansın deyip Güneş'i hedef gösterdiler

Milli medya, sözde demokrat geçinen Avrupa'nın saldırısı altında. İngiliz Independent, Güneş Gazetesi'nin 'Dişi Hitler' manşetini sayfalarına taşıyarak Güneş Gazetesi'ni hedef gösterdi sonra Daily Sabah'ı Avrupa Parlamentosu'nda yasaklatma girişiminde bulunuldu.

20 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Demokrasi ve insan haklarından dem vuran Almanya, mesele Türkiye'yi güçlendirecek sistem değişikliği olunca savunduğu değerleri ayaklar altına alan adımlar atmaktan çekinmedi. 
 
Hükümetler arası tartışmalar medyaya da yansıdı. Demokrasiyi savunan gazete manşetleri sadece Almanya'dan değil diğer Avrupa ülkelerindeki basın organlarında da saldırı gördü. Onlardan biri de İngiliz Independent gazetesinden geldi. 
 
GÜNEŞ GAZETESİ'Nİ HEDEF GÖSTERDİLER
 
Gazete Güneş Gazetesi'nin "Dişi Hitler" manşetini sayfalarına taşıdı, Almanya Başbakanı'nın Hitler'e benzetildiği tasvirin tepki gördüğünü yazdı, Güneş Gazetesi'ni hedef gösterdi. 
 
 
ASIL SALDIRI ALMANYA, İSVİÇRE VE HOLLANDA'DAN
 
Medya cephesinde asıl saldırganlıksa Almanya, İsviçre ve Hollanda'dan geliyor. Alman Bild gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan için geçen hafta skandal bir manşet atmıştı; "Demokrat Değilsiniz Burada İstenmiyorsunuz" yazmıştı. İsviçreli Blick gazetesi ise Erdoğan düşmanlığını manşetine Türkçe yansıtmıştı. Türklerden referandumda "hayır" oyu kullanmalarını istemişti. Ve Rotterham'da yaşanan skandal; Hollanda hükümetinin faşizan bir uygulamayla Türk bakanı engellemesi, Türk protestocular köpeklerle saldırması referandum tartışmalarının Türkiye düşmanlığına alet edilmesinin zirve noktası oldu. De Telegraaf gazetesi polis köpeğinin Hüseyin Kurt'u ısırdığı fotoğrafı kullanarak "burada patron biziz" iması yapmıştı. 
 
DAILY SABAH GAZETESİ'Nİ AP'DE YASAKLATMA GİRİŞİMİ
 
Demokrasiyi ve insan haklarını hiçe sayan uygulama haliyle hem Türk siyasetinden hem de Türk medyasından tepki görmüştü. Hollanda o tepkiyi gösteren gazetelerden birine karşı yine en temel değerleri ayaklar altına alan bir adım attı. Geçtiğimiz günlerde bir Hollandalı milletvekili Daily Sabah gazetesini Avrupa Parlamentosu'nda yasaklatmaya kalktı. 
 
DAILY SABAH GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ SERDAR KARAGÖZ 24'E KONUŞTU 
 
Daily Sabah'ı Avrupa Parlamentosu'nda yasaklatma girişimini değerlendiren Daily Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Karagöz, "Aslında Avrupa'nın tahammülsüzlüğünün bir fotoğrafı oldu son zamanlarda hem Türk medyasında çıkan haberlere verdikleri tepki, hem de son olarak Daily Sabah'ın Avrupa Parlamentosu'nda dağıtımını engelleme girişimi... Biz bu anlamda çok kızgın ya da öfkeli değiliz. Biz zaten yayınlarımızda bunu anlatıyorduk. O Avrupa'da bahsedilen o düşünde ya da fikir özgürlüğünün aslında çok yanıltıcı olduğunu bunun bir ambalaj olduğunu gerçekte asla özgürlükler konusunda samimi olmadıklarını vurguluyorduk. Yayınlarımız sürekli Avrupa'nın tutarsızlıklarını vurgulamak üzerine şekilleniyordu." dedi.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
 
Daily Sabah'ın Avrupa Parlamentosu'na girişinin engellenmeye çalışılmasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi açık konuşacağım. Daily Sabah'ı Avrupa Parlamentosuna sokmak istemiyorlar. Şimdi siz Daily Sabah'ı oraya sokmak istemiyorsanız bizim yerli ve milli bir gazetemizi. Bunun karşılığını göreceksiniz." demişti.