26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

KPSS’siz lise mezunu memur alımı 2016

KPSS’siz memur alımı için bazı kurumlar ilan verdi. KPSS şartı olmadan memur olmak isteyen lise mezunları için ilan veren kurumlar verdi. Peki 2016 KPSS şartı olmadan memur alacak kurumlar listesi star.com.tr’de.

23 Ağustos 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
KPSS’siz lise mezunu memur alımı 2016

Memur olmak isteyen binlerce lise mezunu KPSS şartı aramayan kurumları merak ediyor. Sözleşmeli personel alımı ile KPSS’siz memur olma fırsatı mümkün. Sınavsız memur alacak kurumlar 657 sayılı devlet memuru kanununa göre alım yapacak.  Bu kurumlar KPSS şartı dışında belirli şartları gerekli kılacak. Peki bu alımlar ne zaman gerçekleşecek? Her yıl olduğu gibi bu yıl da memur alımı yapacak olan Sağlık Bakanlığı, binlerce kişiye iş imkanı tanıyacak. Çok sayıda sözleşmeli memur alımı gerçekleştirecek olan Sağlık Bakanlığı, KPSS şartı bulunmadan da alım yapacak.

KPSS ŞARTI ARANMAYACAK

Sınavsız memur alımı konusu son günlerde gündemi oldukça meşgul etmektedir. KPSS şartsız memur alımı yapan kurum sınavsız memur olmak için iki şart aranmaktadır. Ya çocuk esirgeme kurumlarında yetişmiş olmak ya da sınavsız memur alımı yapacak kuruluşların belirlediği şartları taşımak. Makina ve kimya esntitüsü sınavsız lise mezunu 35 kişiyi alacağını duyurdu. Türk Telekom ise lise mezunu kpss sınavı şartı aranmaksızın 81 kişinin alınacağını duyurdu.

KPSS Şartı aramayan kurumların ilanları
 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 5 Bin Sözleşmeli Er Alımı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 45 Memur Alımı

Sahil Güvenlik Komutanlığı Personel Alımı 2016

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 32 Personel Alımı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı

Adalet Bakanlığı 145 Memur Alımı

MKE Lise Mezunu 130 Kamu İşçi Personel Alımı

TÜBİTAK SAGE Personel Alımı 2016

CTE 3 Bin 721 Sözleşmeli Personel Alacak

Sosyal Güvenlik Kurumu 25 Sözleşmeli Personel Alımı

Emniyet Genel Müdürlüğü Düşük KPSS İle 10 Bin Memur Alacak