19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Memur-Sen Bir Milyon Üye İçin Bir Milyon Fidan dikecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Gezi'de 3 tane ağaç için ortalığı yakıp yıkanlara şunu teklif ediyoruz. İşte siz de Memur-Sen gibi gelin, hadi 1 milyon size çok gelir ama 10 tane ağaç dikin diyoruz. Fidanlar da bizden ücretsiz' dedi.

AA7 Ocak 2015 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Memur-Sen Bir Milyon Üye İçin Bir Milyon Fidan dikecek

Eroğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakan Eroğlu, "Eskiden sendikalar sadece problemleri getirirdi. Ama şu anda sendikalarımız özellikle problemlerin çözümüne yönelik, yani daha çok verimli bir çalışma ortamı hazırlamak ve neticede daha büyük katkı vermek yönünde çalışma yapıyor. Bu da takdir edilen bir husustur" değerlendirmesinde bulundu.

Orman ve ağaç sevgisinin lafla değil, icraatla olduğunu belirten Eroğlu, Memur-Sen'in 1 milyon üyesi için Türkiye'nin değişik yerlerine 1 milyon fidan dikilmesi hususunda protokol imzalayacaklarını dile getirdi.

"1 milyon fidanla sendikamız bize büyük destek veriyor. Tabiata, ülkeye büyük katkı sağlayacak. Bu örnek bir çalışma" ifadesini kullanan Eroğlu, bu nedenle Gündoğdu'ya teşekkür etti.

Hükümetleri döneminde destan yazıldığını ve çok sayıda eylem planı hazırladıklarını kaydeden Eroğlu, 2008-2012 yılları arasındaki Ulusal Ağaçlandırma Seferberliği Eylem Planı kapsamında 2 milyar fidanı toprakla buluşturduklarını ve yaklaşık 2.4 milyon hektar alanda çalışma yaptıklarını, bunun bütün dünyanın dikkatini çektiğini anımsattı.

Eroğlu, geçen yıl sonu itibarıyla da 3 milyar 250 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu aktardı.

Bakan Eroğlu, "Gezi'de 3 tane ağaç için ortalığı yakıp yıkanlara şunu teklif ediyoruz: İşte siz de Memur-Sen gibi gelin, hadi 1 milyon size çok gelir ama 10 tane ağaç dikin diyoruz. Fidanlar da bizden ücretsiz. Yani inşallah sizin sayenizde bütün sivil toplum kuruluşlarında, sendikalarda bu seferberlik hızla artacak. Siz de bu meşaleyi yakmış oluyorsunuz" ifadesini kullandı.

Yalova Belediyesi tarafından kesilen ağaçları da anımsatan Eroğlu, kesilen her bir ağaç için 100 tane olmak üzere toplam 18 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını söyledi.

-"Hem ağaçlarımız yaşasın, hem millet iradesi yaşasın"

Ahmet Gündoğdu ise konfederasyonlarını Mehmet Akif İnan'ın kurduğunu anımsatarak, "Mehmet Akif İnan ve ondan önceki kanaat öncülerimiz, bize yaşatma medeniyetini miras bıraktılar. Bu doğrultuda ülke için çözüm sürecini ve yeni anayasayı, millet iradesinin yaşaması, kardeşliğimizin yeniden tesis edilmesi için önemsiyoruz" dedi.

"Bakanlığımızla birlikte de bu yaşatma misyonumuz adına 1 milyon fidan dikme kampanyasını önemsiyoruz" görüşünü dile getiren Gündoğdu, "Hem ağaçlarımız yaşasın hem millet iradesi yaşasın hem canlarımız yaşasın hem de değerlerimiz yaşasın istiyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'de ağaç meselesinin, kesene göre şekil aldığını belirten Gündoğdu, "Algı operasyonu, ağacı kim kesiyor, ona bakıyor. Gezi'de 11 ağaçta kıyamet kopmuştu, 'Onurumuz' demişlerdi. Ama Yalova'da 148 ağaçta bu onuru göremedik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eroğlu ve Gündoğdu, her bir Memur-Sen üyesi için bir tane olmak üzere 1 milyon fidan dikilmesine ilişkin protokolü imzaladı.

-"Hiçbir şehri susuz bırakmıyoruz, bırakmayacağız"

Bakan Eroğlu, yurdu etkisi altına alan kar yağışları ve barajlardaki doluluk oranına ilişkin bir soru üzerine, barajlardaki doluluk oranının çok iyi olduğunu, yağışlarda geçen yıla göre, bu mevsimde Türkiye genelinde yüzde 83 artma görüldüğünü, uzun dönem ortalamalarına göre de yüzde 19 oranında bir artışın söz konusu olduğunu kaydetti.

Eroğlu, "Mesela İstanbul barajlarında, bütün basın mensupları ellerine cetvel alıp barajda su seviyesini ölçüyordu. Şimdi gitsin ama boğulmasın, aman dikkat etsin. Şu anda İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 74. Herhangi bir sıkıntı yok. Yalova'da da Gökçe Barajı doluyor" dedi.

Bu konuda yaptıkları çalışmalar değinen Eroğlu, "İstanbul'a, İzmir'e, yani Türkiye'de hiçbir yere geçen seneki kuraklığa rağmen bir sıkıntı yaşatmadık. Allah'a şükürler olsun. Bu da bizim şevk ve heyecanımızın, tecrübemizin ve insanlara hizmet etme sevdamızın bir göstergesi" diye konuştu.

"Çünkü bizim anlayışımızda şu var; insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır" ifadesini kullanan Eroğlu, hiçbir şehri susuz bırakmadıklarını ve bırakmayacaklarını söyledi.

Veysel Eroğlu, kar yağışının ise birkaç gün daha devam edeceğini ve bazı yerlerde kuvvetli yağışların gözlendiğini aktararak, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı ikazlara vatandaşların mutlaka riayet etmesini istedi.

Şehirlerarası yol güzergahlarındaki hava durumlarının meteoroloji verileriyle anlık görülebildiğini belirten Eroğlu, bazı bölgelerdeki görülmesi muhtemel don olayları konusunda da çiftçilerin cep telefonundan dahi bilgilendirildiğini anlattı.

Eroğlu, karayollarında seyahat edenlerden çok dikkatli olmasını isteyerek, Türkiye'nin her yerinde milletin hizmetinde olduklarını belirtti.