24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Müslüman zengin olamaz mı?

1 Kasım 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Müslüman zengin olamaz mı?
Müslümanların zenginleşmesi ve parayla ilişkisi yakın zamanların en çok tartışılan konuları arasında. Nesil Yayınları’ndan çıkan Ali Seyyar’ın yazdığı Zengin Sahabiler, Müslümanların zenginlik karşısında nasıl tavır alması gerektiğine Asr-ı saadetten örnekler sunuyor. Kitap varlıkla imtihanın kaçınılmaz sonucu, kaybetmek midir sorusuna zenginlikleriyle nam salmış 42 sahabinin örnek hayatı üzerinden cevap veriyor. Varlıkla imtihanın zor, ama bu imtihandan başarıyla geçmenin pekâlâ mümkün olduğunu bu güzide sahabilerin örnekliğiyle anlatan kitap zenginliğin nasıl kullanılacağı ve nasıl kullanılmayacağı konusunda Asr-ı Saadet’ten bugüne muazzam dersler getiriyor.

Zengin Sahabiler
Ali Seyyar


Gökyüzüne bakmakta fayda var!

Asrının müceddidi Hüccetü’l-İslam İmam Gazalî Gökyüzüne Bakmanın Faydası adlı kitabında Cenab-ı Hakk’ın mahlûkatında yarattığı hikmetleri nazara veriyor. Semanın yaratılışıyla başlayarak, insanın yaratılışından kâinatın yaratılışına, kuşların yaratılışından balıkların yaratılışına, denizlerin yaratılışından ateşin yaratılışına varlık mertebelerini sayıyor ve bizi düşünmeye, ibret almaya ve şükretmeye çağırıyor. Dr. Ramazan Balcı’nın yayına hazırladığı eserde “Şu âlemi düşündüğünde ihtiyaç duyulan herşeyin içinde hazır olduğu bir ev gibi bina edilmiş bulursun. Sema tavan gibi yükseltilmiş, arz sergi gibi döşenmiş, yıldızlar kandiller gibi asılmış, cevherler zahire gibi depolanmış, her iş için herşeyi hazır ve hazırlanmış görürsün.
Semayı yaratmakla kudretinin noksan sıfatlardan temiz olduğunu gösteren Sübhan, onun renklerini, renklerin en şiddetlisi ve göz için en uygun şekilde yaratmıştır. Nefisler semaya döndüklerinde onun genişliğinde bir nimet ve rahatlık bulur. Hikmet sahipleri derler ki: Evindeki nimet ve rahatlık semayı görebildiğin yer kadardır.” deniliyor.

Gökyüzüne Bakmanın Faydası
İmam Gazalî