23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Karaalioğlu: Nazlı Ilıcak'ı cevap vermeye değer bulmuyorum

Mustafa Karalioğlu, Nazlı Ilıcak'la ilgili bir soruya cevap vermedi, cevap vermeye değer bulmadığını belirtti.

stargazete.com-özel17 Nisan 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Karaalioğlu: Nazlı Ilıcak'ı cevap vermeye değer bulmuyorum
Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Star Gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, Nazlı Ilıcak'la ilgili bir soruya sert bir karşılık verdi.

Ilıcak'ın MİT düzenlemesiyle ilgili ifadelerini okuyan Didem Arslan Yılmaz, Karaalioğlu'na "siz ne düşünüyorsunuz bu ifadeler karşısında" şeklinde bir soru yöneltti, Karaalioğlu ise şöyle cevap verdi:

KANUNSUZ TAPELERİ YAYINLAYAN ŞAHISLAR GAZETECİ DEĞİLDİR BENİM İÇİN

Size şunu söyleyebilirim. Benim için, kanunsuz dinlenen tapeleri televizyonlarda ya da köşelerinde yayınlayan şahıslar gazeteci değildir.

HAKKINDA KONUŞMAYA DEĞER BULMUYORUM

Referans verdiğiniz yazarın bu anlamda gazetecilik nosyonunu dikkate alarak cevap vermeyi doğru bulmuyorum.

Bu tür kanunsuz, basın ve meslek ahlakına aykırı işlere bulaşmış kişilerin yorumları, görüşleri üzerinde tartışmaya, konuşmaya, değerlendirmeye değer bulmadığımı söyleyebilirim sadece.

ILICAK, 17 ARALIK SÜRECİNDE PARALEL ÖRGÜTÜN SÖZCÜSÜ GİBİ DAVRANDI

Nazlı Ilıcak, 17 Aralık darbe girişiminin başından beri paralel örgütün sözcüsü gibi davranmış, hukuksuz dinlemeleri, tapeleri köşesinde ve TV programlarında dillendirmiş ve savunmuştu.

Öte yandan Nazlı Ilıcak, CNN Türk'te yayınlanan Dört Bir Taraf programında vatana ihanet olarak nitelendirilen devlet sırlarını ifşa eden tapelerle ilgili olarak da açıkça tuhaf tavrını devam ettirmişti.

İHANETİ ALKIŞLAMIŞTI

Ilıcak, yayın yasağı olmasına rağmen devlet sırlarını ifşa eden tapelerle ilgili bir metin okuyan Kadri Gürsel'i alkışlamıştı. Yayında bulunan Nagehan Alçı bu duruma çok sert tepki göstermiş, "vatan hainleriyle program yapmaktan utanıyorum" demişti.