18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

‘Alemlere rahmet’ için kısa film

Siyer Araştırmaları Merkezi, Türkiye’nin kültür ve sanat dünyasında öncü nitelikte bir girişime imza atarak, konu başlıkları İslâm dininin yüce peygamberi Hz. Muhammed’in (S.A.S.) hadis-i şeriflerinden seçilmiş ilk ulusal kısa metrajlı film yarışmasını düzenliyor.

TUNA AÇAR17 Nisan 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
‘Alemlere rahmet’ için kısa film

Başarılı sanatçılara toplam 20.000 TL naktî para ödülü ve maddî-manevî değere sahip çeşitli armağanların sunulacağı ‘Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması’ bir basın toplantısıyla duyuruldu. Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde Bünyamin Yılmaz’ın moderatörlüğünde düzenlenen toplantıya, Siyer Vakfı Genel Sekreteri Cemil Nazlı ve Kültür Komisyonu Başkanı Mehmet Kaman, Sinemerkez Akademi Genel Direktörü ve yarışma koordinatörü Ali Murat Güven katıldı. Burada konuşan Cemil Nazlı, yarışmayı düzenlemekteki gayelerini anlatırken, Türkiye’nin ve İslam dünyasının günümüzde Peygamberimizin örnek yaşamını yeniden hatırlamaya her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu söyledi. Nazlı, Asr-ı Saadet döneminde sahabenin İslam’ı tebliğ için dünyanın dört bir tarafına dağıldığını hatırlattı ve ‘Bugünün sahabeleri neden kısa filmciler, sanatçılar olmasın’ diyerek, sanatın evrensel diline vurgu yaptı.

Yol yap ama sanata bulaşma!

Yarışma koordinatörü Ali Murat Güven de, Türkiye’de laik kesimin, İslami camianın belediyecilikle yetinmesini, sanat işlerine karışmamasını istediklerini dile getirdi. Güven, ‘Sanat sadece seçkinlerin alanı olacaksa, İslami camia olarak geriye belediye hizmetlerinden başka eser bırakamazsınız. Bu da Müslümanların estetik, fikir ve aksiyon alanında evrenselleşememesi demektir’ diyerek, Siyer Araştırma Merkezi’nin açtığı kısa film yarışmasının önemini vurguladı. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi için:

- Yarışmanın Yönetim ve Organizasyon Merkezi: Sinemerkez Akademi / Üsküdar-İstanbul / Tel: (0216) 492 41 81

-Yarışmanın Resmî İnternet Sitesi: www.alemlererahmet-kisafilmyarismasi.com