18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Prof. Dr. İsmail Erünsal: Devlet bize maaş veriyor,eser üretmezsek haram olur

Necip Fazıl Fikir Araştırma Ödülü sahibi Prof. Dr. İsmail Erünsal, binlerce el yazması eseri tarayarak, Osmanlı’da kitap ve kütüphane ile sahaflık mesleği üzerine önemli eserlere imza attı.

9 Şubat 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Prof. Dr. İsmail Erünsal: Devlet bize maaş veriyor,eser üretmezsek haram olur

Kültür tarihi üzerine derinlikli araştırmalar yapan Erünsal, araştırma yapmanın, eser üretmenin akademisyenler için mühim bir vazife olduğunu dile getiriyor. Aylık olarak yayınlanan Genç dergisinin son sayısında bir röportajı yer alan Erünsal, ‘Eser vermek, araştırmak bizim vazifemiz. Bunun için devlet bize maaş veriyor. Hatta çift maaş veriyor. Bir ders okutsun, bir de araştırma yapsın diye. Eğer hakkıyla yapmazsanız alınan maaş vebal olur, haram olur’ diyor. Emekli olduktan sonra daha çok kitap yazmaya başladığını dile getiren Erünsal, son yayınlanan ‘Orta Çağ İslam Dünyasında Kitap ve Kütüphane’ adlı eserinde bini aşkın yazma eser üzerinden kitabın tarihi üzerine esaslı bir yolculuk yapıyor. Genç dergisinde ayrıca, Payitaht Abdülhamid dizisinin ‘Tahsin Paşa’sı Bahadır Yenişehirlioğlu ile de sanat, sinema ve diziler üzerine geniş yelpazeli bir söyleşi yer alıyor.  

TÜRK EDEBİYATI DERGİSİNDE BU AY

Edebiyat yayıncılığının en uzun soluklu dergilerinden Türk Edebiyatı dergisinde Tahsin Yıldırım imzasıyla yayımlanan “Cenap Şahabettin’in İstiklal Marşı Güftesi” başlıklı yazısı oldukça dikkat çekici bilgiler sunuyor. Geçen ay genç yaşta aramızdan ayrılan ilim adamı, araştırmacı yazar Hüsamettin Arslan hakkında Namık Açıkgöz’ün yazısı, Orhan Okay’la Balat’ta yaptığı gezintiyi anlatan Hüseyin Yorulmaz’ın notları, İbrahim Öztürkçü “Sultan Abdülhamid’in Ahı” başlıklı incelemesi dergide ilgi çeken diğer konu başlıkları.