25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

45 milyon TL’lik canavar

İstanbul Autoshow 2017’nin en pahalı otomobili 45 milyon TL değeriyle Aston Martin Vulcan oldu.

22 Nisan 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
45 milyon TL’lik canavar

Aston Martin’in sadece pist kullanımı için ürettiği ve 24 adetle sınırlı tuttuğu Vulcan modeli, 7 litrelik V12 motora sahip. Otomobil tutkunlarının şaheser olarak yorumladığı Vulcan modeli sıra dışı tasarımının yanı sıra, 820 beygirlik motoru ve hafifliği ile İstanbul Autoshow fuarına katılanlardan büyük ilgi gördü. Aston Martin Türkiye Distribütörü D&D Motorlu Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kaya markanın Türkiye planları ile ilgili yaptığı açıklamada “Aston Martin bizden, biz Aston Martin’den çok memnunuz. D&D Motorlu Araçlar olarak başarımızın şu an tüm Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerinde örnek olarak gösterilmesi de bizleri ayrıca gururlandırıyor. Aston Martin tarihindeki en büyük yatırımı Türkiye’ye yaptı. Önümüzdeki 5 yıllık planlamamızda Türkiye’de daha fazla noktada olmayı hedefliyoruz. Uzun vadede, Aston Martin satışlarında şu an en fazla satışı yapan İngiltere’yi geçmeyi hedefliyoruz. Bir çok Aston Martin modeli dünya piyasaları ile aynı anda Türkiye’de satışa çıkıyor” ifadelerini kullandı.

AUTOSHOW’A ZİYARETÇİ AKINI

Otomobil Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından bu yıl 17’ncisi düzenlenen İstanbul Autoshow 2017 dün ziyarete açıldı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuar adeta ziyaretçilerin akınına uğradı. 2015 yılında gerçekleşen fuarı 597 bin kişi ziyaret etmişti. Fuarın haftaiçi kadınlara ücretsiz oluşu ve TÜYAP’ın ücretsiz servis hizmeti de bu ilgiyi daha da artırıyor. Bugünün ve geleceğin teknolojilerinin sergilendiği fuarda, Alfa Romeo, Aston Martin, Dacia, DFSK, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jeep, Lexus, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Smart, Ssangyong ve Toyota’nın araçları görücüye çıktı. 

ÖĞRENCİYE 5 TL

İstanbul Autoshow 2017 bilet fiyatları hafta içi 10 TL, hafta sonu ise 20 TL olarak belirlendi. Kadınlar hafta içi ücretsiz, hafta sonu ise 10 TL ödeyerek girebilecek. Öğrencilere hafta içi ücretsiz, hafta sonu ise 5 TL olacak. 

NASIL GİDİLİR?

İstanbul Autoshow 2017’ye ev sahipliği edecek TÜYAP, Büyükçekmece’de yer alıyor. TÜYAP’a gitmek istediğinizde eğer özel aracınızı tercih ederseniz, TEM Otoyolu, Mahmutbey gişelerinden devam ederek, Bahçeşehir-Avcılar çıkışından ayrılınız. Avcılar istikametine devam edin. 2 km sonra ise Büyükçekmece yönüne E5 karayolu üzerinden devam edin. 3 km sonra TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ne ulaşabilirsiniz. Diğer taraftan TÜYAP’a toplu taşıma ile gidecekler metrobüsü tercih edebilirsiniz. Söğütlüçeşme-Beylikdüzü hattında seferlerini tüm gün yapan metrobüsler ile TÜYAP fuar alanına ulaşabilirsiniz.