26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bir İzmitli bir Bursalı bir Sakaryalı Paris’te

Paris Motor Show için geri sayım başladı. Fuarı bu yıl daha anlamlı kılan ise Türkiye’de üretilen 3 modelin sergilenecek olması. İzmitli Hyundai i10,Bursalı Renault Megane Sedan ve Sakaryalı Toyota C-HR Paris’te görücüye çıkacak.

Kaan ZENGİNLİ26 Eylül 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Bir İzmitli bir Bursalı bir Sakaryalı Paris’te

Dünya’nın en büyük otomobil fuarlarından biri olan Paris Motor Show için geri sayım başladı. Markaların adeta yarıştığı organizasyon birbirinden ilginç şovlara sahne olacak. Fuarda birçok yeni model ve otomotivin geleceğine dair izler görülebilecek.  Fuarı bu yıl bizim için en önemli kılan unsur ise Türkiye’de üretilen modellerin ağırlıklı olması. 1 Ekim 2016’dan, 16 Ekim 2016’ya kadar sürecek olan fuarda, Hyundai’nin İzmit fabrikasında üretilen i10, Toyota’nın Sakarya fabrikasında üretilen C-HR ve Renault’un Bursa fabrikasında üretilen Megane Sedan görücüye çıkacak.

C-HR İÇİNİ GÖSTERECEK

Toyota, Paris Motor Show’da, gelecekteki vizyonunu ve orta vadedeki hedeflerini gösteren modellerini sergileyecek. Türkiye’de üretilecek olan ve dış tasarımı ilk kez Cenevre Motorshow’da gösterilen C-segmenti crossover modeli Toyota C-HR de, kabini de dahil olmak üzere tüm detaylarıyla ilk kez Paris’te sergilenecek. Toyota ayrıca Paris’te Yeni Prius Plug-in Hybrid ve FCV Plus’ın Avrupa prömiyerini de gerçekleştirecek.

HYUNDAİ İ10 SAHNEDE

Hyundai, A segmentindeki başarılı oyuncusu i10’u daha modern, daha şık ve daha estetik hale getirmekle beraber aynı zamanda teknolojik ve güvenlik özellikleriyle de iddiasını artırdı. Segmentinin lider modeli i10, yeni tip basamaklı ön ızgarası ve sportif hava girişleri olan ön tamponuyla dikkat çekiyor. Yeni i30’da markanın fuarda sergileyeceği bir model olarak öne çıkıyor.

MEGANE’IN DÜNYA PRÖMİYERİ

Renault ve Dacia, 1-16 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı’nda yeni tasarımlarını gün yüzüne çıkarıyor. Ayrıca Renault Bursa’da üretilen Yeni Megane Sedan ve Koleos’u tanıtıyor. Önemli olan bir nokta da yeni Megane Sedan’ın dünya prömiyerinin olacak olması... Yeni Megane Sedan, Renault’nun yenilenen tasarım kimliğinin tüm özelliklerine sahip Otomobilin dinamik ve ayırt edici tasarımı, dengeli oranları ve C şeklinde LED farları ile vurgulanıyor.

FUARDA NELER VAR

Elektrikli Mercedes Maybach geliyor

Mercedes-Benz, fuarda geleceğin otomobilleri olan dijital ve elektronik sürüş teknolojileriyle tasarlanan modellerini tanıtıyor. Fuarda benzinli motorlu smart modellerinin yanı sıra smart fortwo, fortwo cabrio ve bir ilk olarak dört koltuklu smart forfour modellerinin tamamen elektirkli versiyonları tanıtılacak. Fuarda tanıtımı yapılacak diğer bir otomobil ise Vision Mercedes-Maybach 6 olacak. Elektrikli otomobil olarak tasarlanan aracın elektrikli motoru, 750 PS (550 kW) güç üretirken aracın altına gizlenen ince bataryalar 500 km’lik bir menzil sağlıyor.

PEUGEOT’DAN  SUV ATAĞI

Peugeot SUV atağının bir parçası olarak Paris Otomobil Fuarı’nda bu yıl 3 dünya prömiyeri gerçekleştirecek. Merakla beklenen yeni 3008 ve yeni 5008’in yanında ilk defa görücüye çıkacak olan Peugeot 3008 DKR de gösterilecek. Bu araç Peugeot Sport’u 2017 yılında Dakar’da temsil edecek. Peugeot bu yıl Paris’te siyah ve bakır renklerinin öne çıktığı 3600 metrekare alana kurulu tamamen yeni bir tasarım ve mimari ile ziyaretçilerini ağırlayacak. Ziyaretçilerin Peugeot standında birçok yenilik görebilecek.

SKODA’NIN İLK SUV’U KODİAQ

Çek üretici Skoda, Paris Motor Show 2016’da yeni model atağının en önemli ve son üyesi olan Kodiaq’ı ilk kez dünya kamuoyuna tanıtıyor. Markanın 7 koltuklu ilk büyük SUV aracı olan Kodiaq, aynı zamanda Skoda için SUV atağının da startını veriyor.

LEXUS UX CONCEPT’İ TANITAYACAK

Dünyanın en iyi otomobillerini üretme felsefesiyle yola çıkan Lexus, 2016 Paris Motorshow’da geleceğin otomobillerini de sergiliyor. Lüks markanın yeni kompakt crossover konsept aracı UX Concept’in dünya prömiyeri Paris Motorshow’da gerçekleştirilecek.