25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Megane sedan 200 milyon Euro yatırımla Bursa’ya geri döndü

Oyak Renault, 7 yıl önce üretimini durdurduğu Megane sedanı Bursa’da yeniden üretmeye başladı.

Kaan ZENGİNLİ8 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Megane sedan 200 milyon Euro yatırımla Bursa’ya geri döndü

Kompakt sedan sınıfında yer alan ‘Fluence’ modelinin yerine üretime başlanan Megane sedan için 200 milyon Euro yatırım yapıldı. Bursa fabrikasında dün banttan inen model, Türkiye’den 20 ülkeye ihraç edilecek.  Yeni sedan, İtalya, İrlanda, Romanya, Çek Cumhuriyeti, İsrail gibi ülkelere Bursa’dan gönderilecek. Avustralya, şirketin en yeni ihracat pazarı unvanını alacak.

700 YENİ İSTİHDAM

Yeni model ekim ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Megane sedanın Bursa fabrikasındaki banttan indirilme töreninde konuşan Oyak Genel Müdürü Savaş Erdem, yeni model yatırımı nedeniyle fabrikada 700 kişilik ek istihdam sağlandığını söyledi. Erdem “Yeni Megane sedan, tüm dünyaya Oyak Renault’dan üretilecek. Hedeflenen toplam üretim miktarımız 500 bin adet. Ürettiğimiz araçların yüzde 80’ini ihraç ediyoruz. Diğer tüm ürünlerimizde olduğu gibi, Yeni Megane sedanın da motor, vites kutusu ve yürüyen aksamları fabrikamız hatlarında üretiliyor” dedi.

TÜRKLER’İN TASARIMI

Oyak Renault Genel Müdürü Tunç Başeğmez de “Oyak Renault’nun Ar-Ge merkezi, ilk kez bir aracın proje sürecinde araç mimarlığı sorumluluğunu aldı ve aracın tüm seri hayatı ve yeni projelerinin sorumluluğu Oyak Renault mühendislerine teslim edildi” dedi.

OTOMOTİVDE KÜRESEL AKTÖR OLDUK

Yeni Megane sedanın banttan inme törenine katılan Sanayi Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, otomotiv sektöründeki tüm yatırımların kendilerini sevindirdiğini ancak binek otomobil yatırımlarından daha da memnun olduklarını söyledi. Türkiye’nin otomotiv sektöründe her geçen gün daha büyük bir küresel aktör haline geldiğini dile getiren Çelik, “Yıllık 360 bin otomobil ve 750 bin motor üretme kapasitesine sahip olan Oyak Renault Fabrikaları, Türkiye’nin sektördeki güçlü üretim geleneğinin en iyi örneklerinden birisidir. Renault’un batı Avrupa dışındaki en yüksek kapasiteli fabrikasının ülkemizde olması bizim için bir gurur vesilesidir” dedi.