24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Paris’te Türk şovu

Paris Otomobil Fuarı bu yıl Türkiye’de üretilen modellerin şovu ile başladı. Basına erken açılan fuarda, İzmitli Hyundai i10 ve Honda Civic, Bursalı Renault Megane Sedan ve Sakaryalı Toyota C-HR Paris’te görücüye çıktı. Fuar, 2 hafta sürecek.

KAAN ZENGİNLİ30 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Paris’te Türk şovu

Otomotiv dünyasının en büyük organizasyonlarından Paris Otomobil Fuarı 1 Ekim’de kapılarını açıyor. 16 Ekim’e kadar açık olacak fuar, dün basına özel gösterimle başladı. Dev organizasyonda bu yıl Türkiye’de üretilen modeller damgasını vurdu. Toyota’nıne Adapazarı fabrikasında üretim başladığı ilk SUV’u C-HR, dünyada sadece Bursa’da üretilecek Renault Megane Sedan, önümüzdeki ay öncelikle ülkemizde satılmaya başlayacak Honda Civic Sedan ülkemizin gururu olarak Paris’te görücüye çıktı. Tümüyle yeni modeller dışında yine Türkiye’de üretilen Renalut Clio ve Hyundai i10 da kapsamlı bir makyaj sonrası taze yüzleriyle ziyaretçilerle buluştu.

DEVLER KATILMIYOR

Yaklaşık 150 yeni modelin tanıtıldığı fuarda, Fransız üreticiler Peugeot, Citroen ve Renault kendi evlerinde olmanın avantajını da kullanıyor. Standart ve hemen satışa sunulacak yeni modeller dışında fuarda, süper spor otomobiller, en yeni elektrikli modeller ve büyük SUV’lar da sahne alıyor. 

BURSA’DAN DÜNYAYA

Daha önce  Cenevre, Detroit ve Çin dışında hiçbir fuarda yer almayacağını açıklayan Volvo’nun bu kararının şoku geçmemişken, Paris’e Aston Martin, Ford, Lamborghini, Bentley, Rolls-Royce ve Mazda katılmayacağını açıkladı. Katılım maliyetinin 20 milyon Euro gibi yüksek bedellere ulaşması yüzünden markaların bu kararı aldığı konuşuluyor. Fuarın ev sahiplerinden Renault, Bursa’da üretilen Megane Sedan ve Koleos’un dünya tanıtımını Paris’te gerçekleştirdi. Talisman’a benzeyen şık hatlarıyla dikkat çeken Megane Sedan, ekim sonundan itibaren önce Türkiye’de ardından da dünya pazarlarında satılmaya başlanacak. 200 milyon Euro yatırımla geliştirilen ve toplam 500 bin adet üretimi planlanan modelin yüzde 80’lik kısmı dış pazarlara gönderilecek.

Megane Sedan’dan dünya promiyeri

Renault, Paris Otomobil Fuarı’nda, Türkiye’de üretilen yeni Megane Sedan ve konsept otomobil TREZOR’un dünya promiyerini gerçekleştirdi. Renault, Paris Otomobil Fuarı’nda, C-segmentindeki yeni model atağının son ürünü olan ve Türkiye’de Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilen yeni Megane Sedan ve elektrikli bir GT olan TREZOR konsept otomobilini ilk kez sahneye çıkardı.

Tamamen yenilenen KOLEOS’un da Avrupa’daki ilk gösterimini yapan Renault, 400 kilometre sürüş menzili sunan elektrikli ZOE’yi de fuarda otomobilseverlerin beğenisine sundu.  Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, fuarda yaptığı değerlendirmede, otomotiv sektöründe 2016’daki trend, satış potansiyeli ve talebin gelecek yıl da korunacağı öngörüsünde bulunarak, toplam pazarın bu yıl 900-950 bin veya 1 milyon civarında gerçekleşebileceğini söyledi. Yeni dönemde otomotiv talebi için ekonomik itici gücün çok önemli olduğuna dikkati çeken Çağdaş, “Bunların en başında finansman geliyor. Hükümetimizin son dönemde yaptığı iyileştirme çalışmaları, kredi kartı ve kredilere getirdiği yeni düzenlemeler sektörde itici güç yaratacaktır.” dedi. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem ise göreve başladığı mayıs ayının ortalarından itibaren durmaksızın çalıştıklarını belirterek, “Tek amacımız 311 bin üyemize doğru hizmetler verebilmek” dedi.

VW’DEN GELECEĞİN OTOMOBİLİ I.D

Volkswagen, Paris Otomobil Fuarı’nda, tamamen elektrikli yeni konsept aracı I.D’nin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Volkswagen’in gelecek ile ilgili tasarım ve teknoloji öngörüsünü de taşıyan I.D, 600 kilometreye varan olan menzili ve otonom sürüşüyle öne çıkıyor.

Alman devi Volkswagen’in gelecek vizyonunu gösteren tamamen elektrikli modeli konsept modeli I.D, Paris’te görücüye çıktı. Tamamen elektrikli yeni konseptin, 600 kilometreye kadar menzili bulunuyor.  olan menzili ve otonom sürüşüyle öne çıkıyor. Sıfır emisyonlu I.D’nin elektrikli motoru 170 PS’lik güç üretiyor. Kompakt segmentte markanın elektrikli otomobil tasarım dilini de belirleyen I.D, iç tasarımda yeni açık alan konsepti (Open Space Concept) felsefesini de taşıyan ilk Volkswagen oldu.

 TEK TUŞLA OTONOM SÜRÜŞ

Volkswagen’in gelecekte geliştireceği elektrikli otomobiller için de bir altyapı olacak Modular Drive Kit (MEB) platformu temel alınarak geliştirilen I.D, seri üretim bir Golf’ten daha kısa olmasına rağmen, bir Passat’ın iç hacmini sunuyor. Bunu ise elektrikli motorun arka aksta, pillerinin de otomobilin tabanına yayılmasını sağlayan yeni tasarımıyla gerçekleştiriyor. Böylece, cömert bir iç hacim sunuyor.

SADECE 600 ADET ÜRETİLECEK FİYATI 13 MİLYON EURO

Fuarın süper sporcu ve en yüksek fiyatlı modeli Ferrari LaFerrari Aperta, 800 beygirlik V12 motoru ve 120 KW’lik elektrik motoru birlikte çalışarak çok etkili performans değerlerine imza atıyor. 350 km/s son hıza sahip super modelin kendisi gibi fiyatı da uçuyor. Sadece 600 adet üretilmesi planlanan super otomobilin Avrupa fiyatı 5.1 milyon eurodan başlıyor. Türkiye’de bu super otomobile sahip olmak isteyen olursa 13 milyon euro’yu gözden çıkartması gerekecek.

PARİS’TE İZMİT RÜZGARI ESTİ

Hyundai’nin İzmit Fabrikasın’da üretilen i10 modeli Paris’te yeni haliyle ilk kez Avrupa’da sergilendi. Geçirdiği yenilenme operasyonu sonrasında görüntüsü, sportif hava girişleri ve yükseltilen donanım seviyesiyle beğeni topladı. Fuarda ayrıca ülkemizde de önemli satış adetlerine ulaşın Hyundai i30’un tümüyle yenilenmiş versiyonu sergi aldı. Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Hyundai standında yeni i10 ve i30’un tanıtımını yaptı.

I.D’nin en öne çıkan özelliklerinden biri de bir tuşla “I.D Pilot” adı verilen otonom sürüşe geçebilmesi. Sürücü bunu, direksiyon üzerinde bulunan VW logosuna dokunarak gerçekleştiriyor. Direksiyon gizlenerek, sürücüye de daha rahat bir alan sağlanıyor. I.D, anahtar yerine, akıllı telefon ile açılıyor veya çalıştırılıyor. Kullanıcılar, akıllı telefonlarıyla oluşturdukları, sürüş modu tercihleri, koltuk, navigasyon veya eğlence sistemi ayarlarını da ‘Volkswagen Automotive Cloud’ profili ile otomobile yükleyebiliyor. Volkswagen tamamen elektrikli I.D’yi 2020 yılında, otonom sürüş sistemli I.D’yi de 2025 yılında üretime geçirmeyi hedefliyor.

462 BEYGİR AMA 2.5 LT YAKIYOR

Porsche Paris’te 4 çeker çekiş sistemli ve 50 kilometre elektrikli sürüş menziline sahip Panamera 4 E-Hybrid’i tanıttı. 462 HP güç üreten plug-in hybrid motorlu otomobil, 100 kilometrede sadece 2.5 litre yakıt tüketiyor. Yeni Porsche plug-in hibrit, her zaman önce tamamen elektrikli sürüşte çalışmaya başlıyor ve saatte azami 140 kilometre ile 50 kilometre mesafeye kadar da sıfır emisyonlu bir otomobil olarak yola devam ediyor.

CIVIC SEDAN GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Honda Civic’in sadece Türkiye’de üretilecek Sedan versiyonu Paris’te Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi.  10. Nesil Civic HB ile aynı anda sergilenen yeni versiyon, büyümüş hatları ve yeni teknolojileriyle fuarda büyük beğeni topladı. Civic Sedan, 8 Ekim itibarı ile Honda bayilerinde 75 bin 740 TL’den başlayan fiyatla satılacak. Honda standının sürprizi ise yenilenen Civic HB modelinin Type R Prototipi oldu. Yeni Type R, 2016’nın ikinci yarısında Türkiye’de bayilerdeki yerini alacak. Bu güne kadar üretilmiş en iyi Civic yorumu yapılan model önümüzdeki aydan itibaren Türk tüketicilerle buluşacak. Civic Sedan, aynı zamanda Avrupa pazarlarına da Şekerpınar fabrikasından ihraç edilecek.