19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Baba gibi SUV

Audi Q ailesinin son üyesi Q8 yüzünü gösterdi. Dev cüssesinin yanında, sportif bir duruşa da sahip olan Q8, son teknoloji ile donatıldı. Otomobilin sesli komut sistemine ‘acıktım’ demeniz durumunda bile en yakın restoranları size buluyor.

18 Haziran 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Baba gibi SUV

SudI’nin SUV segmentini temsil eden ‘Q ailesine’ yeni bir üye daha eklendi. Bugüne kadar Alman üreticin en büyük SUV’u unvanını elinde bulunduran Q 8, sportif duruşu ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Ancak Q8’in en etkileyici özelliklerinden biri de ileri teknoloji ile donatılmış olması. Örneğin; sesli kumanda sistemi sayesinde Audi Q8 akıllı bir konuşma arkadaşına dönüşüyor. Sürücü, sisteme sesli komut verirken belirli kalıplara bağlı kalmak zorunda değil, yakındaki restoranları bulması için ‘Acıktım’ demesi yeterli… Yeni Audi Q8’in MMI dokunmatik ekranlı yönetim konsepti sayesinde otomobilin tüm fonksiyonlarına iki geniş ekran ile ulaşmak mümkün. Üstteki 10,1 inçlik ekran, bilgi ve eğlence sistemi ile navigasyon tarafından kullanılırken, sürücü ise 8,6 inçlik ekran üzerinden otomobilin ısıtma ve havalandırma sistemi ile konfor fonksiyonlarını yönetebiliyor ve yazı yazabiliyor. Kullanıcı bir düğmeye bastığında titreşim ve sesle geribildirim alıyor. 

Q7’DEN DAHA BÜYÜK

Q8, kullanıcılarına hem sportif hem de üst düzey konfor hissi sunuyor. 4,99 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve 1,71 metre yüksekliğindeki SUV coupe, kardeşi Q7 modelinden daha geniş, daha kısa ve daha yere yakın. Neredeyse 3 metreye ulaşan aks mesafesi sayesinde, iç mekan uzunluk ve yükseklik yönünden rakiplerinden daha ferah. Arka koltuklar yatırıldığında ise, bagajın toplam hacmi 1.755 litreye ulaşıyor. Teknoloji ve konforu aynı anda sunan ve arazi sürüşüne uygun dayanıklılığa sahip olan bu otomobil, Audi tarafından hem iş seyahatleri hem de keyif amaçlı sürüşler için tasarlandı.

ARAZİ CANAVARI Q8

Etkileyici sekizgen tek parça ızgarası ile Audi Q8, Q ailesinin yeni yüzü olarak lanse edildi. Dik konumdaki güçlü radyatör ızgarası, öne doğru uzatılan spoiler ve sert çizgilere sahip hava kanallarıyla birleşerek, otomobile kendine güvenen bir görünüm kazandırıyor. Audi’nin quattro teknolojisiyle ürettiği Q8, şehir içi kullanımı dışında, tam bir arazi canavarı. Tümüyle mekanik orta diferansiyel motorun ürettiği gücü ön ve arka aksa standart olarak 40:60 oranında aktarıyor. Gerektiğinde ise, gücün büyük kısmı daha fazla yol tutuşuna sahip olan aksa yönlendiriliyor. Buna ek olarak 254 milimetrelik zemin yüksekliği, ön ve arka çıkıntıların kısalığı ve yokuş aşağı iniş kontrolü sayesinde Audi Q8, asfaltın bittiği noktadan sonra da aynı performansla yoluna devam edebiliyor.