20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Çin otomobilleri Avrupa otomobillerinden daha iyi

Volvo’nun sahibi olan Geely markası, Çinli otomobillerin Avrupa otomobillerinden daha iyi olduğunu iddia ediyor.

star.com.tr / Çağatay Uğur16 Mayıs 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Çin otomobilleri Avrupa otomobillerinden daha iyi
Çin hükümetinin ve Çinli markaların çalışmaları hızla devam ediyor. Çinli markaların daha göz önüne çıkmasını isteyen markalar, araçlarının Avrupa’da satılan araçlardan daha kaliteli olduğunu söylüyorlar. Volvo’nun sahibi Geely ise Çin’de üretilen Volvo modellerinin Avrupa’da üretilenlere göre daha sağlam olduğunu söylüyor. Çin pazarı için daha uzun dingil mesafesine sahip S60 üreten Volvo, bu üretimi Çin’de yapıyordu.  Volvo’nun başkan yardımıcısı Robin Page ise kafasındaki soru işaretlerinin geçtiğini açıkladı. 
 
“İncelememizde gördük ki Çin’de üretilen otomobiller esasında Avrupa üretimli modellere kıyasla daha iyi. Herkes kalite konusunda şüphelere sahipti fakat Çin’deki partnerimiz üretime başladığı anda kalite standartlarının İsveç’te olduğundan daha yüksek olduğunu gördük.” Dedi. 
 
Markalar Çin’e taşınıyor
 
Page Geely’nin Çin fabrikasında yüksek kalitede üretim yapabilmesini insan gücünün otonom sistemden daha iyi ve daha kaliteli üretim yaptığını söyledi. Avrupa’da markaların otomasyon sürecine ağırlık vermeleri markaların kalitelerinden düşüşe neden oluyor. Çin’de ise insan gücünün ucuz olması nedeniyle fazlasıyla insan çalıştırabiliyorsunuz ve çok daha kaliteli otomobiller yapabiliyorsunuz dedi.