23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Çok beğenilen otomobil herkesi şaşırttı

Fiat’ın sevilen otomobili Punto, Euro NCAP çarpışma testinde sıfır yıldız alarak herkesi şaşırttı.

star.com.tr / Çağatay Uğur14 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Çok beğenilen otomobil herkesi şaşırttı

Bağımsız otomobil test merkezi olan Euro NCAP, yaptığı çarpışma testleri ile herkesin otomobil alım kriterlerinde yer alıyor. 13.12.2017 tarihinde yayınladığı testlerle de satışta olan ve güncel yeni otomobillerin çarpışma test sonuçlarını yayınladı. Bu testlerde en dikkat çeken model ise Fiat’ın sevilen modeli Punto’ydu. Ülkemizde de bir çok kişinin sahip olduğu model, 2017 kriterlerine göre sıfır yıldız aldı. Bu Euro NCAP tarihindeki en kötü otomobil anlamına geliyor.

Fiat’ın sahibi olan FCA grubu ise bu test ile ilgili bir açıklama yaptı.  Bu açıklamada güvenliğin Fiat için çok önemli olduğunu ve Punto’nun yollara çıktığı 2005 yılında sınıfının ilk 5 yıldız alan otomobili olduğunu söyledi. Günümüzde de güvenliği en önemli kriter yapan FCA grubu, Alfa Romeo Guilia, Alfa Romeo Stelvio ve Jeep Compass modellerinin bunun en büyük kanıtı olduğunu söyledi.

Euro NCAP’in üst düzey yöneticisi olan Matthew Avery ise Punto’nun tehlikeli bir araç olmadığını ama satışta olduğu fiyata göre güvenlik konusunda zayıf kaldığını söyledi.

Punto’nun bu sonucu almasında yeni güvenlik kriterlerinden olan çarpışma asistanı gibi eksikliklerin neden olduğu ise en bilinen sebep.

FCA grubuna bir diğer darbe ise Alfa Romeo Giulietta ile vuruldu. Alfa Romeo’nun en çok satan modellerinden olan Giulietta, Çok iyi sonuçlar almasına rağmen, yine güvenlik ekipmanlarının eksikliği nedeniyle sadece 3 yıldız alabildi.

 

Euro NCAP’in paylaştığı diğer sonuçlara göre;

BMW X1 5 yıldız

Hyundai Kona 5 Yıldız

Opel Karl 3 yıldız

Ford Grand C-Max 3 yıldız

Toyota Yaris 5 yıldız

DS 3 üç yıldız

Dacia Duster 3 yıldız

aldı.