24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Tesla'dan rakiplerine büyük engel!

Elektrikli otomobillerin artması ile batarya üreticileri bu ihtiyacı karşılayamaz hale geldi. Bunun nedeni ise Tesla'nın ihtiyacından fazla batarya stoklaması.

12 Aralık 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Tesla'dan rakiplerine büyük engel!

Tesla’nın batarya tedarikçisi olan Panasonic, dünyada silindirik batarya bulmanın zor olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın ardından daha fazla silindirik batarya satmayacağını açıklayan Panasonic, otomobil firmalarının da zora girmesine neden oldu.

Bu olayın başlangıcında ise Tesla yer alıyor. Üretmeyi hedeflediği otomobil sayısından daha fazla batarya satın alan Tesla, şirketlerin stoklarını da tüketmiş durumda. Batarya tedariğinde sorun yaşayan diğer otomobil markaları ise çareyi Samsung, LG ve Murata gibi batarya üreticilerinde aramaya başladı. Fakat bu isteği karşılayamayan firmalar, markaların en erken 2018’in yaz aylarında bataryalarına ulaşabileceğini açıkladı. Bu tedarik sorunu ise markaların teknolojik olarak gelişmelerini engelleme safhasına geçmiş durumda. Gelecekte hibrit ve elektrikli araç üreticilerinin ne yapacağı ise hala bilinmiyor.