16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

En hızlı Ferrari olacak

Ferrari’nin günlük kullanıma uygun otomobilleri gün geçtikte artıyor. Fakat bu sefer ürettiği otomobil “delikanlı” otomobili.

20 Ocak 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
En hızlı Ferrari olacak
Ferrari’nin deneme sürüşlerini yaptığı ve sona yaklaştığı 488 GTO,  Ferrari 488 GTB modeli üzerinden şekillenecek. En evcil Ferrari’lerden olan 488, kullanım kolaylığı, güçlü turbo motoru ile Ferrari için ilklerin başlangıcı olmuştu. Bu modelin pistlerde yavaş olduğunu düşünen kullanıcılar için Ferrari, 488 alt yapısında fakat çoğu parçası değişen bir 488 GTO ortaya çıkartamaya hazırlanıyor. Ferrari Fan sayfalarının verdiği bilgilere göre en hızlı Ferrari olacak olan 488 GTO, markanın Hypercar kategorisinde yer alan LaFerrari modelinden dahi daha hızlı olacak. Instagram sayfasında yer alan habere göre aracın gücünü sağlayacak olan V8 motor, şimdiye kadar üretilen en güçlü V8 Ferrari motoru olacak. 700 beygir üzerinde güç üretecek olan model,  standart 488 GTB’nin motorundan %10 daha hafif olacak. Yeni geliştirilen egzoz sistemi sayesinde benzersiz egzoz sesi sunacak otomobilin sesini duymak için sabırsızlanacaksınız. 
 
Sport Special Series araçlarda olan hafifletme ögelerini bu araçta da göreceğimiz aşikar. Daha hafif bir torpido, %40 daha hafif jantlar, karbon kaput, tampon ve spoiler aracın hafiflemesini sağlayacak. Bu aracın hafiflemesi için şimdiye kadar tüm araçlarında kullandığından daha fazla karbon fiber kullanacak olan Ferrari, profesyonel olmayan sürücülerin de bu aracı kolaylıkla kullanmasını sağlayacak birkaç detaya sahip olacak. Aktif difüzör, aktif spoiler, daha hassas ve daha esnek ESP sistemi gibi detaylar aracın daha kolay kullanılmasını sağlayacak. Söylentilere göre %20 daha aerodinamik olacak olan araç, ferrariphotopage sayfasına göre LaFerrari’den hızlı olacak. Fakat burada bahsettiği hız ne olacak bilemiyoruz.