25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Günde 400 kişi ölüyor!

Dünyanın en büyük ülkelerinden olan Hindistan’da yeni yasa devreye giriyor. Bu yasa ile ölümlerin azaltılması amaçlanıyor.

13 Ocak 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Günde 400 kişi ölüyor!
Trafik kurallarına uymayan insanlar, güvenlik donanımı olmayan otomobiller, Hindistan’da her yıl 150.000 kişinin yaşamını yitirmesine neden oluyor. Bu veriler günde ortalama 400 kişinin hayatını kaybettiğini gösteriyor. Gelişmiş ülkelere göre oldukça fazla olan bu sayı, Hindistan hükümetini de harekete geçirdi. Başbakan Narendra Modi, güvenlik donanımı olmayan otomobiller ve kasksız kullanılan yüksek hızlı motorların neden olduğu ölümlerin durdurulması için çalışmalara başladı.
 
Ağustos 2016’da çıkartılan kanun tasarısı, bir üst makam tarafından onay bekliyor. Bu yasa tasarısında, araçların güvenlik unsurlarının zorunluluğu ve trafik suçları için sert cezalar verilmesini ön görüyor. Yapılan bu değişiklik ile Hindistan’a özel üretilen uygun maliyetli ve uygun fiyatlı otomobillerin tarihe karşıması beklenirken, araç fiyatlarının da artması bekleniyor. Global NCAP isimli firmanın yaptığı araştırmalar sonucunda Hindistan’a özel üretilen küçük sınıf araçların 0 yıldız aldığı ve 20 km/s hızla yapılan bir kazada dahi büyük yaralanmaların yaşanacağı ifade ediliyor. 
 
Hindistan’daki Shiv Nadar Üniversitesi’de profesör olarak görev yapan Dinesh Mohan, “Hindistan, araçlarda güvenlik özelliklerini zorunlu hale getirme konusunu 20 yılı erteledi. Küresel olarak, otomobil firmaları böyle güvenlik unsurlarını hükümetler zorunlu hale getirmeden standart hale getirmezler.” ifadelerinde bulundu.