18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

McLaren'den fantastik otomobil

McLaren’in tanıttığı en pist odaklı yol otomobili olan Senna, McLaren’iin ürettiği en hızlı fantastik otomobillerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

star.com.tr11 Aralık 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
McLaren'den fantastik otomobil

McLaren son dönemlerin en fantastik otomobillerinden birini tanıttı. İsmini Ayrton Senna’dan alan otomobil, McLaren’e göre bu güne kadar ürettiği en pist odaklı yol otomobili ünvanına sahip. Çok farklı tasarım ögelerine sahip olan otomobil, birçok karbon fiber parça içeriyor ve dev parçaları ile dikka çekiyor. McLaren’in yüzünü oluşturan farları, devasa ön spoilerı ile dikkat çeken otomobilde, yan kapılar en ilginç öge. Orta bölümünde de cam kullanılan kullanılan aracın arka kısmı ise sofistike bir tasarıma sahip. Devasa spoiler ve difizörler aracın yüksek hızlarda yere daha iyi basmasını sağlıyor.

 

 

 

Daha çok pist odaklı tasarlanan otomobilde iç mekanda teknolojik detaylar görmek mümkün. McLaren’lerin hepsinden aşina olduğumuz dikey multimedya ekranı bu araçta da korunmuş. Senna’nın en farklı özelliği ise karbonfiber koltukların sürücüye özel tasarlanacak olması.

Hafif ve Güçlü                                                                                                                   

Senna’nın güç ünitesini 720S’de de gördüğümüz güç ünitesi oluşturuyor. 4.0 litrelik V8 motor, ufak modifikasyonlar ile 800 HP güce ve 800 Nm torka ulaştırılmış.  Yapılan iyileştirmeler ve hafifletmeler sonucunda 1200 kg’lık ağırlığa sahip olan otomobilin, McLaren P1 kadar hızlı olacağına kesin gözle bakılıyor. 500 adet üretilecek otomobilin 499 adeti satıldı. Sonuncu Senna ise özel bir açık arttırmada satışa çıkacak ve tüm gelir Senna Vakfı’na bağışlanacak.