25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Mercedes GLE artık tamamen yeni

Mercedes’in model isimlerinin değişiminde ufak makyaj operasyonu geçiren modeli GLE artık tamamen yeni yüzü ve alt yapısı ile bizlerle birlikte.

star.com.tr / Çağatay Uğur12 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Mercedes GLE artık tamamen yeni
Mercedes’in ürün isimlerinin değişiminde daha modern bir yüze kavuşan GLE, Mercedes’in en önemli yeniliklerini barındıracak. Geliştirilmiş süspansiyon sistemi ile Mercedes S serisi dışında ilk defa sunulacak olan Magic Body Control sisteminin daha gelişmiş versiyonuna sahip olacak olan otomobil, tüm tekerlekleri ayrı ayrı kontrol edebilen bir süspansiyon sistemine sahip olacak. Hibrit seçeneğine de sahip olacak otomobilin 18 km’ye kadar elektrikli menzil sunabilen Plug-in Hybrid seçeneği de olacak. 48V aküye sahip olacak olan 2.0 litre dizel motora da sahip olacak olan model, 9 ileri otomatik şanzımana sahip olacak. GLE450 4Matic adı verilen model de 48V sistemi ile EQ Boost sistemini sunan otomobil, bu elektrikli motor ile 22 beygir ve 250 Nm’lik tork sunabilecek. Toplamda 365 beygir güç ve 500 Nm tork sunacak olan bu seçenek oldukça verimli olmayı da başaracak. GLE300d için bir bilgi sunmayan Mercedes, geliştirilen 4Matic sistemi ile daha iyi ve daha performanslı bir dört çeker sistemi sunacağını da iddia ediyor. Ön ve arka aks arasında güç dağılımını tamamen değiştirebilen bu sistem, bir akstan tüm gücü kesip diğer aksa tamamen gücü verebilecek. Bu sayede araç istenilen durumlarda hem önden çeker, hem arkadan iter hem de 4 çeker olabilecek. 

GLE, Mercedes’in MHA ( Modular High Architecture) platformuna sahip. Bu platform günümüzdeki C Serisi, E Serisi ve S Serisi’nin platformu ile oldukça benzer bir yapıya sahip. Model bu platform sayesinde daha fazla dingil mesafesine de kavuşmuş. 2995 mm’lik dingil mesafesi bir önceki nesle göre 80 mm daha artmış. Bu sayede arka koltuklarda 69 mm artan bacak mesafesi oldukça iyi bir sonuç verecek. GLE eski nesli ML’den beri ilk defa 3. Sıra koltuk seçeneği de sunacak. İç mekanda Mercedes’in yeni modellerinde gördüğümüz ekran modasına uyum sağlayan modelin, iç mekanında eski nesli ile en ufak bir benzerlik bulunmuyor. MBUX sistemine sahip olan otomobil yeni güvenlik teknolojilerine de sahip olacak. Önceden trafiği algılayan sistem sayesinde 100 km/s hızda güvenle yarı otonom olarak hareket edebilecek olan otomobil, 65 km/s hıza kadar da otonom olarak yol alabilecek.