17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Renault yeni Arkana ile piyasayı silip süpürmeyi planlıyor

Renault, Moskova Motor Show’da Arkana ismindeki yeni coupe Crossover’ını tanıttı. Renault’un yeni tasarım dilinde şekillenen bu Crossover, lüks SUV’lardan sonra ilk defa karşımıza çıkıyor.

star.com.tr / Çağatay Uğur30 Ağustos 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Renault yeni Arkana ile piyasayı silip süpürmeyi planlıyor
Renault’un yenilikleri durdurak bilmiyor. Bu yeni otomobil, Renault’un Rusya’da bulunan fabrikasında üretilecek. Gelecek yıl satışa sunulacak olan otomobil, markanın Crossover segmentinde amiral gemisi olacak. Avrupa pazarında şuan için satışa sunulması beklenmeyen otomobilin, Asya pazarında Renault’un büyük bir Pazar sahibi olmasına yardımcı olacak. Bu sayede küresel pazarını da genişletecek olan Renault, bu otomobille tüm dikkatleri üzerine çekti. C segmenti Crossover olan Arkana, sportif görüntüsü, yerden yüksek yapısı ile dikkat çekiyor. Laurens Van den Acker’in bir sedan otomobilin zerafetini bir SUV’un güçlü duruşu ile birleştirdik ve ortaya Arkana çıktı diye tarif ettiği otomobil, bizce de çok farklı ve güzel bir tasarıma sahip. Renault’un son tasarım trendi olan C şeklindeki gündüz farları, arka tasarımda ise yine orta logoya kadar uzanan stop lambaları  bu aracın bir Renault olduğunu bizlere gösteriyor. 

Rusya’da donanımı, motor seçenekleri açıklanmayan otomobilin, tahmini olarak 1.5 dizel, 1.2 benzinli ve 1.6 dizel motor seçeneklerine sahip olacağı düşünülüyor. Arkana, Renault’un Rus pazarı için geliştirdiği Kaptur modeliyle aynı platformu paylaşıyor.