19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Porsche, Cayanne Coupe modelini tanıttı

Alman spor otomobil üreticisi olan Porsche, BMW X6 ve Mercedes-Benz GLE Coupe’nin yeni rakibi olacak olan Cayanne Coupe modelini tanıttı.

TM Dijital Haber Merkezi22 Mart 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
 Porsche, Cayanne Coupe modelini tanıttı
Otomobiller giderek artıyor ve çeşitleniyor. Coupe otomobillerin yerini Coupe SUV’lara bıraktığı günümüzde markalarda bu araçların üretimi için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyorlar. Porsche’de bu Coupe modasına uymak istemiş olacak ki en büyük SUV’u Cayanne’in SUV versiyonunu ortaya çıkarttı. Tamamen yenilenen arka kısmı ile dikkat çeken Cayanne Coupe, ön tarafında da önemli değişiklikler barındırıyor. Geriye yatık tasarlanan tavan çizgisi nedeniyle daha yatay olarak yer alan ön camı ile dikkat çeken otomobilin toplam genişliği, yeniden tasarlanan arka kapılar ve daha geniş tamponlar nedeniyle 18 mm artmış. Aktif arka spoylere sahip olan otomobilde 90 km’nin üzerinde tavanda bulunan spoyler ile arka kısmın 135 mm daha alçalması sağlanıyor. Bu sayede daha iyi yol tutuşa sahip olan otomobil virajlarda bir Porsche performansı sergileyebiliyor.
 

Cayanne Coupe hakkında konuşan Porsche’nin patronu Oliver Blume, “Coupe modeli mevcut olan üçüncü nesil Cayanne’in tüm teknik detaylarına sahip fakat daha ilerici, daha atletik ve daha duygusal bir tasarıma sahip” dedi.
 
 
ÜCRETSİZ OPSİYONLAR
 
Arka tarafta kol dayama ve bir göz ile bölünmüş iki koltuğa sahip olan Cayanne Coupe, isteğe bağlı olarak hiçbir ücret ödenmeden 3 kişilik oturma düzeni ile de satın alınabilecek. Cayanne’e göre 30 mm daha alçakta oturacak olan arkadakiler bu iyileştirme sayesinde alçalan tavana rağmen Cayanne’den daha iyi baş mesafesine sahip olabiliyorlar.
 
Bagaj kapasitesi 625 litre olarak açıklanan Cayanne Coupe, Cayanne’den 145 litre daha düşük bagaj hacmine sahip. Bu karşılık olarak ise yakında yeni versiyonu ile gün yüzüne çıkacak BMW X6 ve Mercedes-Benz GLE Coupe sırasyıla 550 ve 690 litrelik bagaj hacimlerine sahip.
 
 
TEKNOLOJİNİN TÜM NİMETLERİNDEN FAYDALANIYOR
 
Ön tarafta yeni gösterge paneli, dijital göstergeler, dokunmatik multimedya ekranı gibi detayları Cayanne ile birebir paylaşan Cayanne Coupe, Porsche’nin Almanya, Leipzig’deki fabrikasında üretilecek. Cam tavan seçeneği ile sunulacak olan Cayanne Coupe, aynı zamanda 911 GT3 RS modelinde olan karbon takviyeli tavan seçeneği ile de satın alınabilecek.
 
İlk başta iki benzinli motora sahip olacak olan otomobil Panamera ile benzer hibrit motor seçeneklerine de gelecek aylarda sahip olacak. 338 beygir üreten 2.0 litrelik V6 motora sahip giriş seviyesinde 5.6 sn’lik 0-100 hızlanması sunulacak. Diğer seçenek olan 4.0 litrelik V8 Turbo seçeneği ise 545 beygir güce sahip olacak ve 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.6 sn’de gerçekleştirecek. Rakiplerinden çok daha hızlı olan otomobilin süspansiyon sisteminin detayları ise halen açıklanma