26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ticari araç kiralamanın önü resmen açıldı

Araç kiralama sektörü ve her ölçekten işletmenin merakla beklediği “ticari araçların kiralanabilmesinin” önünü büyük ölçüde açan düzenleme yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle, bazı yetki belgesi sahiplerinin doğrudan kiracı olarak ticari araç temin etmeleri mümkün kılındı.

TM Dijital Haber Merkezi8 Ocak 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ticari araç kiralamanın önü resmen açıldı
Ticari araçların kiralanabilmesini mümkün kılan “Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 31 Aralık 2018’de Resmi Gazete ’de yayımlandı. Düzenleme kapsamında, sözleşmeli taşıt kullanma hakkı verilen türde yetki belgesi sahiplerinin, doğrudan kiracı olarak tarafı oldukları uzun süreli kiralama sözleşmesi yoluyla ticari araç temin etmeleri mümkün kılındı.
 
Bu gelişme ile ilgili uzun süredir çalışmalar yaptıklarını ve bu düzenleme ile en çok KOBİ’lerin büyük fayda sağlayacağını söyleyen Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği Başkanı İnan Ekici, “2009 yılından beri kiralanması büyük ölçüde yasak olan ticari araçların kiralanmasının önü bu düzenleme ile büyük ölçüde açılmış oldu. Artık uzun süreli kiralama yöntemiyle ticari araç temin etmesine izin verilen işletmeler yüksek finansman maliyetlerinden ve bazı risklerden etkilenmeksizin araç edinebilecekler.” dedi.
 
Kullanılan eski ticari araçların da trafikten kalkacağını ve bakımları düzenli yapılan ticari araçların yollarda olacağını söyleyen Ekici, “Bu gelişme üreticinin üzerindeki yüksek mali gücü de azaltmış olacak.” dedi.