25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

'10 kez gülüyorsak bu film olmuş demektir'

Sinema sezonunun açılmasına az bir zaman kala birçok film gibi Korhan Uğur’un yönetmen koltuğunda oturduğu Cenaze İşleri için de geri sayıma başladı. 8 Eylül’de vizyonda olacak Yeşilçam tadındaki filmin başrollerinde Melih Selçuk ve Cemre Melis Çınar yer alıyor. Film hakkında konuştuğumuz ikili “Eğer 10’uncu kez aynı espriye hep beraber gülebiliyorsak bu film olmuş demektir” diyor.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 6 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
'10 kez gülüyorsak bu film olmuş demektir'

Projede yer almaya nasıl karar verdiniz?

Melih Selçuk: Adana İşi ve Zengin Kısmet’ten sonra komedide oynamayı sevdiğimi farkettim. Senaryodaki hikaye de eğlenceli gelince içinde olmak istedim. 

Çekimler nasıl geçti? 

Melih Selçuk: Filmi çektiğimiz Eskişehir Odunpazarı’nda gece ile gündüz arasında inanılmaz sıcaklık farkı var. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kapısını morg olarak kullandık. İçerden tabut çıkarmamız gerekiyordu. Boş tabutun başında otururken filmden insanlar başınız sağolsun deyip yanımızdan geçmeye başladı. Hiçbiri de milli eğitim müdürlüğünde koridorda ‘Bu tabutun işi ne?’ demedi.  

Hangi karaktere hayat veriyorsunuz?

Melih Selçuk: Orhan karakterini canlandırıyorum. Annesiyle yaşayan, belediyenin cenaze işlerinde görevli saf, namusulu bir adam. Aşık olduğu kadınla evlenebilmek için mücadele halinde sürekli. 

Cemre Melis Çınar: Serpil. Bence gerçek bir kadın. Trip ise trip, öfkeyse öfke, aşksa aşk. Mahallenin kızı, Orhan’ın aşkı, annesinin biricik kızı.

Kimsesizler mezarlığında çalışan birisini oynamak sizi ürkütmüyor mu?

Melih Selçuk: Hayır. Aksine mezarlıklar sessizlik ve sükunet çağrıştırır bana hep. Zaten filmimizin de sloganı ‘Ölüden değil diriden kork’. Bir de şöyle bir gerçek var ki filmdeki kimsesizler mezarlığı tamamen sanat ekibimizin emeğiydi. Gerçek mezarlar yoktu. 

Film izleyiciye neler vaat ediyor?

Melih Selçuk: Güzel bir hikayesi olan, Yeşilçam havasında bir yapım. İzleyenlerin keyif alacağını düşünüyorum. 

Türk sinemasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Melih Selçuk: Bağımsız sinemamızın dünya standartlarında ama aynı başarıyı mainstream dediğimiz sinema için söyleyemem. Bunun sebebi muadilleriyle yarışmak için devasa bütçelerin gerekiyor olması. Bizde öyle bir sektörleşme oluşmuş değil. 

Cemre Melis Çınar: Türk sineması uzun süre olduğu yerde sayarken, genç yönetmenlerinde etkisiyle ivmesi birkaç yıldır yükselmekte. Daha fazla teşvik, daha fazla imkân. Komedinin kalitesini de artırmak lazım. Seyircinin tercihi diye övünmekten çok, tercih oluşturmalı. Komedi zeka işidir. Umarım daha yüksek kalitede filmlerle sinemamız ivmesini yükseltmeye devam eder.

Vizyon tarihi belli mi?

Cemre Melis Çınar: 8 Eylül’de vizyonda. Eskişehir’de çok uyumlu, enerjisi yüksek ve keyifli bir iş yaptık. Çok şey öğrendim. Eğer 10’uncu kez aynı espriye beraber gülebiliyorsak olmuş demektir. Seyirciyle buluşmayı iple çekiyoruz hepimiz.

KOMEDİ DİYE BÜTÜN FİLMLERİ AYNI KAPTA DEĞERLENDİRMEK ACIMASIZLIK 

Hasılat rekortmeni Recep İvedik’le kıyaslanırsa, Cenaze İşleri nerelere ulaşır?

Melih Selçuk: Bu o kadar çok farklı bilinmeyeni olan bir denklem ki... Dağıtım zamanı, kopya sayısı, senaryo, oyuncuların role  ve birbirine uyumu, yönetmenin, kurgucunun tarzı  gibi onlarca değişken var. Film değişkenlerde ne kadar çok uyumu yakalarsa o kadar karşılık görüyor sanırım.   Cemre Melis Çınar: Şahan Gökbakar’ın Dikkat Şahan Çıkabilir’den bugüne getirdiği bir karakter Recep İvedik. Zaten olmuş bir karakterin değişen maceralarını hep takip eden bir kitleye sahip. Cenaze İşleri bundan çok farklı bir film. Karikatürize bir hikâyesi yok bir derdi var. Komedi diye bütün filmleri aynı kapta değerlendirmek acımasızlık olur. Tarzları birbirinden çok farklı iki filmden bahsediyoruz. Umarım olabildiğince çok izleyiciyle buluşup kahkahamızı paylaşabiliriz.