20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Akdeniz’in sakin incisi Kaş

Meis Adası’nın ışıkları eşliğinde uykuya dalmak, Akdeniz’in en güzel yemeklerini yemek ve özgürlüğü sonuna kadar hissetmeye hazır mısınız? Öyleyse bavulları hazırlayın. Kaş’a gidiyoruz…

13 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Akdeniz’in sakin incisi Kaş

Tarihi geçmişi çok eski olan Kaş’ın en eski adı Antiphellos’tur. Geçmiş dönemlerde önemli ticaret limanlarından olan ilçe, antik dönemlerde Teke Yarımadası olarak bilinirdi. Şimdilerde ise birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktası. Eşsiz koyları, su altı ve mağara dalışları, yamaç paraşütü, tekne turları, denenmemiş otları, tarihi güzellikleri ile Akdeniz’in incisi Kaş’a uğramadan ‘Akdeniz’e gittim’ demeyin. Türkiye’nin dalış cenneti ve antik uygarlıkların beşiği olan bölgede Patara Antik Kenti, Kaputaş Plajı, Kekova, Autiphellos Antik Kenti Tiyatrosu, Saklıkent Kanyonu, Kaleköy Limanı, Patara Plajı, Hidayet Koyu, Akçagerme Plajı, Kalkan gezilecek yerlerin en başında yer alıyor. Işık ülkesi Likya’nın güneşini bugüne taşıyan bu eşsiz ilçe, kültürel mirasının yanı sıra zengin doğası ve sahip olduğu su altı hazinesiyle herkesin ilgisini çekiyor. 

GÜNDÜZ PLAJLARI KEŞFEDİN

Kaş deyince hiç şüphesiz aklımıza deniz, kum ve güneş geliyor. Harita üzerindeki konumunu da göz önüne alınca da haksız olmadığımız görünen bir gerçek. Yaz ve bahar aylarının sıcak geçmesi ve tertemiz plajlara ev sahipliği yapması bölgeyi önemli tatil beldelerinden biri haline getirmiş. Sakin bir bölge olan Kaş’ta gündüzleri yapılacak en güzel aktivite sahildeki plajlarda oturup dinlenmek, güneşin ve denizin tadını çıkarmak. Limanın batısında Asma Altı Plajı doğusunda ise Derya Plajı ve Çınarlar Plajları bulunuyor. Daha doğuda ise Büyük Çakıl’ı plajı var.

NASIL GİDİLİR

Kaş’a otobüsle gitmeyi planlıyorsanız direkt Kaş’a otobüs seferi olmadığı için Antalya merkezine varıp oradan dört saatlik bir seyahat ile Kaş’a ulaşabilirsiniz. Kaş’a ulaşım için kendi aracınızı kullanacaksanız işiniz biraz daha kolay. Otobüsle yaklaşık 15 saat süren İstanbul-Kaş yolculuğu kendi aracınızla 11 saate kadar inebilir. Antalya Havalimanı Kaş’a 220 km uzaklıktayken Dalaman Havalimanı 150 km mesafede yer alıyor. Bu nedenle her iki havalimanını da Kaş’a ulaşmak için kullanabilirsiniz.

NEREDE KALINIR

Pansiyon ve butik otel seçeneklerinin çok fazla olduğu Kaş’ta beş yıldızlı otel bulmak da mümkün. Kaş’ta konaklama tesisi olarak güler yüzlü hizmetleri, Akdeniz Mutfağı’ndan örnekleri tadabileceğiniz geniş menüleri, mimarileri, temiz odaları ile ilçe merkezi ve Çukurbağ Yarımadası’nda bulunan oteller öne çıkıyor. Eğer merkezden çok fazla uzaklaşmadan, daha sakin bir ortamda konaklamak isterseniz Küçük Çakıl Plajı civarındaki otelleri tercih edebilirsiniz. Gecelik 90 ila 250 TL arasında konaklama imkanı bulabilirsiniz. 

NE YENİR

Kaş’ı diğer tatil beldelerinden ayıran en önemli özelliği ise esnafın sadece emeğinin karşılığını alması. Girdiğiniz bir restoranda çok ciddi bütçeler harcamanıza gerek yok. Bir sahil kasabası olmasından dolayı balık listenin tabii ki de en başında yer alıyor. Akşam, gün batımına karşı güzel bir balık restoranında, taze mevsim balıkları ve harika zeytinyağlı mezeler eşliğinde güzel bir balık keyfi yapabilirsiniz. Deniz ürünlerinin, humusun ve balık çorbasının, balık köftesinin tadına bakabilirsiniz. Özellikle Kaş bölgesinde oldukça fazla bulunan değişik otlar ve baharatlarla hazırlanan menülerin öncelikle göz zevkinize sonra damak tadınıza hitap edeceğini söyleyebiliriz.

NE ZAMAN GİDİLİR

Temmuz ve Ağustos aylarında sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde olduğundan beldeyi gezmek için en uygun zaman bahar ve güz dönemi.

GEZİLECEK YERLER

Kaputaş Plajı: Akdeniz’in mükemmel plajlarından biri olan Kaputaş, dünyanın en çekici plajları arasına girmeyi başarmış. Yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği Akdeniz bölgesinde bulunmasından dolayı fazlasıyla bilinen plajda yüzmenin ayrı bir keyfi vardır. Kanyon ağzı bir plaj olduğundan uzun yıllar gözlerden uzak kalan plaj, Kaş’a 20 kilometre mesafede. 

Hidayetin Koyu: Kaş Merkez’e 2,5 kilometre uzaklıkta turkuaz sularıyla görenlerine kendine davet eden Hidayetin Koyu, ilçenin en güzel noktalarından biridir. Koyun ismi ise zamanında orada yaşayan Hidayet isimli birinden geliyor.

Meis Adası: Kaş’a beş dakikalık mesafede olan ve günübirlik turlar ile gidebileceğiniz Yunan adası, Kaş’a kadar girip kesinlikle gidilmesi gereken yer arasında yer alıyor. 25-30 Euro karşılığında geçebileceğiniz ada için pasaportunuzu yanınıza almayı unutmayın. 

Antik Kentler: Myra Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti, Aperlai Antik Kenti, Phellos Antik Kenti, İsinda Antik Kenti, Trysa Antik Kenti, Kyaneai Antik Kenti, Andriake Antik Kenti ve Antiphellos Antik Kenti.

Patara: Kaş’ın eşsiz güzelliklerinden biri de elbette ki Patara. Okyanusu andıran denizi, incecik kumu ve antik kentiyle Patara, görülmesi gereken yerler arasında.

Kalkan: Kaş’a yaklaşık 20 km mesafede yer alan Kalkan’da özellikle limanı, plajı ve çarşısıyla seyahat planınızda olmayı hak ediyor.

Kekova: Dalış yapmak isteyenlerin en önemli tercihlerinden. Tekneler ile ulaşabileceğiniz Kekova, aynı zamanda bir batık kente ev sahipliği yapılıyor. Kaş’ta mutlaka gezmeniz gereken yerlerden biri olan Kekova’da Simena Antik Kenti’ni de gezmeyi ihmal etmeyin.