20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bavulunuzu hazırlayın tatile çıkıyoruz

Yaz tatili, çocukların eğlenceye doyduğu, yetişkinlerin tüm kış boyunca çalışıp, bir kaç hafta yılın yorgunluğunu atmak için hayalini kurduğu bir dönem. Eğer hâlâ nereye gideceğiniz konusunda bir karar veremediyseniz kısa bir tatil için tüm kış kredi kartına taksitlendirme yapmayacağınız, keyifli vakit geçirebileceğiniz yeni yerler keşfedip hayran kalacağınız bir rota izlemeye ne dersiniz? İşte tatile çıkmaya hazır olanlar için o liste…

MELEK AYDIN8 Temmuz 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Bavulunuzu hazırlayın tatile çıkıyoruz

AKDENİZ’DEN VAZGEÇMEM DİYENLERE FETHİYE

Fethiye’ye gidip, Kral Mezarları’na çıkıp bölgenin tarihini koklamalısınız. Akşam olup da karnınız acıktığında mutlaka, şehir merkezinde bulunan balık pazarlarında bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Buranın en güzel yanı, tezgâhtan aldığınız balığınızı kendiniz belli bir ücret karşılığında dilediğiniz herhangi bir restoranda pişirterek keyifli bir yemek fırsatı sunması.

DOĞASEVERLERE ARTVİN

Tercihiniz sonsuz huzur eşliğinde yeşilliklerin içinde akarsu sesleriyle bol oksijen depolamaktan yana ise Türkiye’nin en doğusunda Çoruh Vadi’sinde yeşilin onlarca tonunu görebilirsiniz. Muazzam vadinin tarihi yapıları da gezmekle bitmeyecek cinsten. Tatiliniz için geniş bir zaman ayırdıysanız Trabzon’a gidip Uzungöle karşı çayınızı yudumlayın, Rize’nin incisi Ayder’de muhlama yiyerek güne başlayın.

VAKTİ OLMAYANLARA TRİLYE

Zeytin bahçeleri, cumbalı eski Rum evleri, denizle bütünleşen sokaklarıyla Bursa’ya bağlı çok şirin bir Rum balıkçı kasabası Trilye. Antik çağlardan bu yana yerleşime açık olan bu yere gittiğinizde Kemerli Kilise’yi, Aya Todori Kilisesi (Fatih Cami)’ni gezip Köylü Pazarı’na uğrayarak zeytinyağınızı almalısınız. Mutlaka Perili Evi de ziyaret edin.

KÜLTÜR TURİZMİ İÇİN ADRES BELLİ; DİYARBAKIR

Tarihi gezilere önem veriyorsanız Diyarbakır tam size göre. Çin Seddi’nden sonra en uzun sur olan Diyarbakır Surları 5.5 kilometre uzunluğunda ve 7-8 metre yüksekliğinde. M.Ö. 349’da Bizans İmparatoru Costantinus tarafından yenilenen surların yapılış tarihi tam olarak bilinmese de Çin Seddi’ne rakip.

OLUR DA YURT DIŞI DÜŞÜNÜRSENİZ: KİEV AŞK TÜNELİ

Ukrayna’nın Rivne Oblastı’na bölgesine gitmeye ne dersiniz? Klevan isimli küçük bir yerleşim yeri üzerinde bulunan bu muazzam yer; tek yönlü bir tren rayının etrafında, her iki yönde uzayıp giden ağaçların yukarıdan birleşmesiyle meydana gelen doğal bir tünel.

EGE’SİZ BİR YAZ OLMAZ; BOZCAADA

Adaya adımınızı attığınız anda, şehir hayatının keşmekeşinden stresinden arınıp, sonsuz huzuru bulma hissine hemen kapılacaksınız. Mavi ve yeşilin muhteşem kolajı olan Bozcaada’da huzuru bulacaksınız. Denizinin kristal kum tanecikleri sizi sakinleştirecek.