23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

'Bugün Türk milletinin gurur günüdür'

En uzun gecenin ardından sanat dünyasının başarılı isimleri de sessiz kalmadı. Birlik ve beraberlik mesajı veren ünlü isimler, hain geceyi asla unutmayacaklarını ve 15 Temmuz gününün Türk milletinin gurur günü olduğunu söyledi.

16 Temmuz 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
'Bugün Türk milletinin gurur günüdür'

ORHAN GENCEBAY: 15 Temmuz ülkemizin ve Türk milletinin yeniden doğuş günüdür. 15 Temmuz ülkemizi parçalamak isteyenlerin 100 sene önce yaptığı Sevr projesinin ikinci defa bozguna uğratıldığı bir gündür. Türk milletinin gurur günüdür. Bizlere bu gururu yaşatan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, aziz gazilerimize selametler diliyor, sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bugün gerçekleşecek programlara katılacağım. Ülkemize her zaman sahip çıkacağız. Atatürk derki; ‘Maksat vatansa gerisi teferruattır’. İnsanlığa sahip çıkan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Görevini yapan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Yaşam bir tanedir ve bunu iyi yaşamak lazım. Adil ve özgürce mutluluğu yakalamaya çalışmak ne güzel bir şey. Cennet ülkemiz var, bu ülkemize sahip çıkmalıyız. Hepimiz ülkemize canı gönülden gerekirse kendimizi feda ederek sahip çıkmalıyız. Bu duyarlılıkta olan herkese sonsuz teşekkürler ediyorum.

ALİ NURİ TÜRKOĞLU: Yıl dönümü gelince insan ister istemez hüzünleniyor. Gurur duymakla beraber şehitlerimiz için, o gecenin şaşkınlığı için hüzünde yaşıyor. Çünkü hiçbirimiz beklemiyorduk. Şoku yeniden yaşıyoruz. Daha bu sabah köprüden geçtim, hazırlıkların yapıldığını göründe o anları bir ekz daha yaşadım. Hıyanetin, alçaklığın yıldönümünde bu hain saldırıyı düzenleyenlere öfkemizde katlanıyor. Çanakkale’nin çocuklarının yaşadığını bilmek ve onlarla beraber olmak güven veriyor. Çanakkale Destanı’nın bir gün daha gerçek olduğunu bilmek, onun teyidini almak ve yıl dönümünde olmak yeniden gurur veriyor. Bir daha yaşanmamasını diliyoruz. 15 Temmuz’un kahramanı millet.

YEŞİM SALKIM: Ülkesini, demokrasisini korumak adına ölen tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz’da Türkiye’yi kaosa sokmak istediler ama genciyle yaslısıyla, başı açığı başı kapalısıyla toplumun tüm kesimleri ülkesini korumak için canını ortaya koydu. Batı Türkiye’nin hiçbir zaman yanında olmadı. Kökleri çok derinlere ulaşan, zengin topraklar üzerinde yaşayan bir milletiz. Türk milleti olarak ülkemizin kıymetini bilerek, birbirimize kenetlenip, birlik içinde davranırsak vatanımıza kimse zarar veremez.

PERİHAN SAVAŞ: Birlik ve beraberliğin çok güzel bir örneğiydi. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bir daha halkımızın darbeyi kabul etmeyeceğinin şanlı göstergesiydi 15 Temmuz. Bu birlikteliğin ve beraberliğin her zaman devam etmesi hepimizin gönlünde. 

BÜLENT SERTTAŞ: 15 Temmuz hain darbe planının yıldönümü haftasındayız. Hiç kimseyi sevindirmeyeceğiz. Acımızı da sevincimizi de yüreğimizde taşıyacağız. Şehitlerimiz daima yüksektedir, onlar en yüksek makama layıktırlar. Ülke bütünlüğümüzü korumak için eğlenmeyi de, acımızı yaşamayı da bileceğiz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek.

MUAZZEZ ERSOY: 15 Temmuz’da Çanakkale’deki kahramanlıkların tarih kitaplarında kalmadığını milletimizin ruhunda hala dipdiri olduğunu gösterdik. 

TOLGAHAN SAYIŞMAN: Hak, adalet en kısa zamanda yerini bulacak ve aydınlığa kavuşulacaktır. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir terör saldırısına karşı tek yumruk sınav verdik. Bayrağımızın renkleri her şeyi en iyi biçimde açıklar. Allah Türkiye Cumhuriyeti’nin ve tüm insanlarımızın yardımcısı olsun. 

SİNAN AKÇIL: O akşam ‘Gerçek askerlerseniz gelip beni de tutuklayın, sizin Türk askeri olduğunuza inanmıyorum’ diye tweet attım. O karanlık dönemde sinmiş bir sanatçı olacağıma, başım dik ülkesi adına gerekeni yapan biri olmak istedim. Milli bir refleksti.