25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Çocukken kimseyle konuşmayan Paul Emery şimdi bir saatte dünyayı değiştiriyor

Kendi geliştirdiği Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapi tekniğiyle tek seansta yüzde 85 sonuç vaat eden terapist Paul Emery, bir ay boyunca Richmond Nua ve Richmond İstanbul’da Türkiye’deki danışanlarına yardımcı olmak istiyor.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 12 Mart 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Çocukken kimseyle konuşmayan Paul Emery şimdi bir saatte dünyayı değiştiriyor

Öfke, stres, fobiler, önlenemeyen takıntılar, aşk acısı, aşırı yeme isteği, sigara-alkol bağımlılığı gibi birçok konuda farklı teknikler ile çözüm arayan Emery, diyete inanmadığını söylüyor ve ekliyor “Diyetin başarısız olma ihtimali yüzde 96. Kendinizi bir şey yapmaya zorlarsanız o işe yaramaz. Bir numaralı ipucu da yavaş yemektir” diyor. Terapi uyguladığı kişiler arasında Kate Moss,Megan Gale, Human Nature, Monako Prensi Ernst gibi isimlerin yer aldığı Emery Star Pazar’a konuştu.

Daha önce İstanbul’a gelmiş miydiniz? Nasıl buldunuz?

1980 yılında ilk defa İstanbul’a gelmiştim. Yunanistan’dan başlayıp önce Marmara, Fethiye, Ölüdeniz ve İstanbul olmak üzerine bir tatil planım oldu. Yedi yıl önce de Ricmond Nua’ya gelmeye başladım. Türk insanlarını çok sevdim. Sıcakkanlı ve arkadaş canlısı insanlar o yüzden her yıl geliyorum.

Kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz? Psikolog, terapist, insanlara iyi gelen birisi...

Bazı insanlar bana şifacı diyorlar ama ben bir terapistim.  Ancak terapistin kelime anlamından farklı bir uygulama yöntemim var. Duygular üzerinden ilerliyorum. Beni psikologlardan da ayıran şey bu.

Dünyanın En İyi Spiritüel Terapisti ödülünü aldınız...

Ödüller benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Dünyanın en iyi insanı da olabilirsiniz, olmayadabilirsiniz. O yüzden çok ciddi almıyorum ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Oscar kazanmak da seni dünyanın en iyi insanı yapmaz.

Sizin geliştirdiğiniz Kuantum Fiziksel ve Duygusal Terapi nasıl ortaya çıktı?

Çok korkan ve endişeli bir ergenlik dönemim oldu. 14 yaşındayken sosyal fobi teşhisi konulmuştu. İnsanlarla konuşmaktan çok endişeleniyordum. Üstesinden gelmeye çalıştım ama etrafta bana yardımcı olacak kimse yoktu. Hep insanlar tarafından kötü davranışlara maruz kaldım. Çalışan bir ailenin çocuğuydum o yüzden psikologlara ve diğer yöntemlere para vermek istemedim. Kendim üstesinden geldim ama bunu yapmam 35 yılımı aldı. Kendi kendime hipnoz, NLP yöntemlerini denemedim ama hiçbir işe yaramadı. Sonrasında TFT terapisine denk geldim ve 24 saat içerisinde beni iyileştirdi. Mucize gibiydi. Sadece birkaç noktaya baskı uygulayarak iyileştim. TFT fiziksel reaksiyonu gerçekleştiriyor. Düşünmenin hiçbir anlamı yok. Sorun vücudun düşünceye verdiği tepkide.

TFT yöntemi kimlere uygulanıyor?

Duygusal sorunu olan herkese uyguluyoruz. Depresyon, çikolata yeme isteği gibi problemlerle kendim ilgileniyorum. Ciddi zihinsel problemi olanları ise doktorlara yönlendiriyorum. Geçmiş ilişkisi ile yaşadığı sorun, fobi, öfke kontrolü olan herkese uygulanıyor. Aslında herkeste bir travma vardır. Anneniz size bağırdığında duygusal bir üzgünlük yaratıyorsa travmadır. Önemli olan onu bırakmak, daha iyi bir yaşam istemek.

Terapi uyguladığız isimler arasında kimler var?

Kuantum Duygusal ve Fiziksel Terapisi ile süper model Kate Moss, aktrist ve TV yıldızı Megan Gale, pop müzik grubu Human Nature solistlerinden Phil Burton, Sigmund Freud’un torunu Sir Clement Freud ve Monako Prensi Ernst gibi binlerce kişiyle çalıştım. Mesala Kate Moos beni Tayland’daki bir sağlık merkezinde çalıştığım sırada ziyaret etti. Bir problemi için iki kere görüştük ve terapimi çok etkileyici buldu.

Endişeyi bırakın hayatı yakalayın 

Türk insanlarında en çok hangi sorunlarla karşılaşıyorsunuz?

Dünyanın her yerindeki insanlarla aynılar. Kaygıları, öfkeleri, üzüntüleri, istekleri hep aynı. Türkiye’de terör olaylarından dolayı ayrıca endişe olabilir. Ama çok fazla endişeli olmak işe yaramaz. Dünya dönmeye, insanlarda ne yapıyorlarsa yapmaya devam edecek.

Peki, mantık ve kalbi arasında kalanlar için nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz?

Kızgınlığı ve üzgünlüğü kaldırman gerek. Ben terapide bunları kaldırdığımda geçmişi unutmuyorlar ama onlar hakkında bir şey hissetmiyorlar. Böylece kendi hayatlarına yeni bir ilişki ile devam edebiliyorlar.