23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Düş bahçeleri BELTUR AŞ’ye emanet

BELTUR AŞ, İstanbul’da uygun fiyata tarihi ve turistik köşklerin tadını çıkartmak isteyenlere verdiği kaliteli hizmetle dikkat çekiyor.

13 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Düş bahçeleri BELTUR AŞ’ye emanet

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetindeki tarihi ve turistik köşklerin işletmeciliği ile birlikte turizm ve gastronomi alanında faaliyet göstermesi maksadıyla 1997’de kurulan BELTUR AŞ, kalitesinden ödün vermeden İstanbullulara hizmet vermeyi sürdürüyor. Adeta İstanbul’un düş bahçeleri olan Beykoz’daki Hidiv Kasrı, Üsküdar’daki Küçük Çamlıca Köşkleri, Küçük Çamlıca Su Köşkü, Paşalimanı Restoran, Beşiktaş’taki Malta Köşkü, Çadır Köşkü, Kır Kahvesi, Beyoğlu’ndaki Galata Kulesi, Miniatürk Restoran Kamp-Kafe, Fatih’teki Gülhane Parkı Restoran Kafe, Sepetçiler Kasrı, Sarıyer’deki Beyaz Köşk, Sarı Köşk ve Pembe Köşk gibi tarihi mekanların işletmesini üstlenen BELTUR AŞ’nin hizmetleri bunlarla sınırlı değil. BELTUR AŞ aynı zamanda İstanbul sahil şeritlerindeki kafeteryaları, kamu hastaneleri kafeteryalarını, Metrobüs durakları büfelerin de işletmesini üstleniyor. 

KÖŞKLERDE ÜÇ MİLYON KONUK AĞIRLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beltur AŞ’nin amacı ekonomik kalkınma, yerel istihdamın arttırılması, kaynakların etkin kullanımı, çevrenin ve kültürel mirasın korunması gibi sürdürülebilir turizmin hedeflediği çalışmaları İstanbul’da gerçekleştiriyor. Beltur AŞ tarafından işletilen köşklerde, geçen yıl üç milyona yakın konuk ağırlandı. Galata Kulesi’ni ise bir milyona yakın yerli ve yabancı konuk ziyaret etti. BELTUR AŞ’nin işlettiği köşklerde 09.00 ile 23.00 arasında hizmet veriliyor.

İSTANBUL’UN YENİ ETKİNLİK MEKANI: AVRASYA GÖSTERİ VE SANAT MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında inşa edilen Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi de Beltur AŞ bünyesinde hizmet vermeye başladı. Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi, fuar, sergi, sempozyum, bayi toplantısı, konferans, eğitim, seminer, konser, nikah yemeği gibi organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.