20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Gökay Kalaycıoğlu ile haber bahane

Elif Güvenlik, annelik nedeniyle üç yıllık aradan sonra ekranlara döndü. Şov dünyasında çalışan kadın olmanın zorluklarını anlatan Güvenlik, “Samimi ama bir o kadar da mesafeliyim. Mesafe hedef olmaktan korur” dedi.

Gökay Kalaycıoğlu2 Ekim 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Gökay Kalaycıoğlu ile haber bahane

Hakikaten iç güzelliği, yürek pırıltısı denen bir şey var! İçin güzel ise dışına öyle bir yansıyor ve etrafını öyle bir aydınlatıyorsun ki o enerjinin önüne değil rakiplerin hiçbir Allah’ın kulu geçemiyor... Tıpkı bu haftaki konuğum sevgili Elif Güvendik’de olduğu gibi! Bildiğiniz üzere aynı kurumun ekran yüzleriyiz, kanaldan beraber çıktık röportaj için... Bizi misafir etmeye hazırlanan Beşiktaş’ın incisi Shangri - La Otel’e giderken yol boyunca evladı ile videolu konuşma yaptı. Sessizce izledim, anneliğine ve içindeki uçsuz bucaksız evlat sevgisine hayran kaldım. Işıklar sönmüş, alkış dinmiş, kameralar açı değiştirmiş,kıyafetler az biraz buruşmaya başlamış, hatta yüzlerimizde makyajlar hafif parlamaya başlamış! E normal sabahın 05:00’inde mesaiye başlayan insanlarız biz. Tüm yorgunluğa deva geldi Elif’ yavrusu Alisa... Bana da güzel mesai arkadaşımın uçsuz bucaksız anneliği... Utanmasam başımı omzuna koyasım geldi itiraf ediyorum. Allah onları birbirinden ayırmasın, ekranlardan da Elif’i... Zira ekran ışığını yüreğiyle aydınlatan özel bir ekran yüzü o! Hadi gelin dostlar bu hafta da haber bahane dedik ve Shangri - La Otel’e vardık... İşte karşınızda bambaşka bir Elif Güvendik...  

Geçtiğimiz günlerde doğum günündü ve göğsünü gere gere 41 yaşını kutladın. Kendinle hakikaten bu kadar barışık mısın?

Evet, 41 yaşındayım. Gerçekten her yaşımı, her dönemimi çok seviyorum. Yaşadığım iyi kötü her şeyle çok barışığım. Bunlar beni geliştirdi.

Yaşlanmaktan korkuyor musun?

Açıkçası yaş hiç umurumda değil. Ben zamanımı güzel geçirmeye bakıyorum. Zaman çok hızlı akıyor. Önemli olan dolu dolu yaşamak. Ne istediğimi, neyi istemediğimi biliyorum. Hayır demek benim en büyük sınavım. İnsanları kıramıyorum. Halbuki öyle değil, insanların ‘evet’i olduğu kadar ‘hayır’ı da olmalı.  

Hayır diyememek vicdanen kullanılmaya açık hale getirir ama insanı...

Gerçekten çok vicdanlıyım. Bana kötülük yapılan her şeyi unuturum. Bu hayat aslında insanları gerçekten kötüleştiriyor. Kötü olamasan bile ne oluyorsun, baş etmek için onlar gibi düşünüyorsun. 

Hayatta yokluğunu hissettiğin biri var mı? 

   Annem hayatta şükürler olsun ama babam vefat etti onu çok özlüyorum. Baba çok önemli. Başı kaybettiğin zaman hayatta çok zorluklar yaşıyorsun bir kız olarak. Hayatta yaşadığım çoğu zorlukları babam olmadığı için yaşadığımı düşündüm ama onlarla da barıştım.

Hayatta mahrum kaldığını hissettiğin şeyler oldu mu?

İstediğim her şeyi istediğim gibi yaşadım. Genç kızlığım döneminde güzel bir hayat yaşadım. Çok da güzel gezdim, eğlendim. Şimdi bir çocuğum var, bambaşka bir duygu içindeyim. Hiçbir şey aklımda kalmadı.  Çocuğum şu an 2.5 yaşında her anını doya doya yaşamak istiyorum.  

DOĞRULARA GİTMEK İÇİN, YANLIŞ YAPMAK LAZIM! 

Geriye dönük hayatında değiştirmek istediğin şeyler var mı?

Geçmişle yoğunlaşmanın hiçbir anlamı yok kimseye. Onların hepsi bana bir öğretiydi bugüne gelmem için. O yüzden her şeyimle barışığım. 24 saat doğru hareket edemezsin. Bence doğrulara gitmek için, biraz yanlışları da yapmak lazım.

Mesleki anlamda yarattığım markayı bir anda kestin. Riskli bir karar değil miydi?

22 senelik kariyerime 3 sene ara verdim. Çünkü bir çocuk büyütüyorum! Bakıcıyla büyümedi Alisa, ben baktım. Bu zenginlik benim ömrüme bedel.

Ebeveynler olarak bir karar aldınız ve yolları ayırdınız. Alisa bir bebeklik travması yaşadı mı ya da babasının eksikliğini hissetti mi?

Açıkçası hissetmedi, çok küçük. Anne ve babasının aynı ev ortamını hatırlamıyor. Babasıyla görüşüyor. Ne kadar oldu ayrılalı desen hatırlamıyorum, ne kadar zaman evli kaldın desen hatırlamıyorum olay bitmiş...

Zor ve riskli bir karar olmuş olmalı, nasıl aldınız bu kararı?

Çocuk olduktan sonra herkes değişti. Bir şeyler yanlış gitti. Ben çok düşkün bir anne oldum belki o, onu kaldıramadı. Belki eski hayatımızı özlüyordu bilmiyorum onun hakkında konuşmak doğru bir şey değil. 

Dostça arkadaşça görüşebiliyor musunuz yani?

Evliydik, ayrıldık. Öyle bir arkadaşlığımız yok. Onun başka bir hayatı var benim başka bir hayatım var tek ortak noktamız evladımız. 

İNANMADIĞIM BİR ŞEYİ DE KONUŞMAM

Magazinel olmak adına absürtlük yapan çok kişi var değil mi?

Reklam için bilerek yaptıkları çok ortada. Ben bilerek bunlara yer vermek istemiyorum. Biz sabah kalkıyoruz Tayyar ve Helin ile bütün magazin haberlerini döküyoruz ortaya. Eliyoruz. Kurmaca bir şeyin içine alet olmak istemiyorum. Ben o sahteliğin içine malzeme olmam, o reklam kampanyasının içinde yer almam. İnanmadığım bir şeyi konuşmam.

Yeni dönem için temennilerin neler?

Allah herkese emeklerinin karşılığını almayı nasip etsin. Gerçekten bir emek harcıyoruz sen de öyle ben de öyle sabahın körlerinde kalkıyoruz. Büyük bir ekip var arkamızda. Hepimiz birlikte çalışıyoruz. İşimi gerçekten çok seviyorum. Çalışmak benim için çok değerli ve çok önemli. Kadınlara da buradan tavsiyem üretsinler ve çalışsınlar. Kadın girişimciliği denen bir şey var bu dünyada! Sosyal medyada bile minik adımlarla üretip ticaret yapan arkadaşlarım adım adım büyüdüler, yeter ki azmetsinler ve çalışsınlar.

Takipçilerine sosyal medyadan çok destek olduğunu duydum...

Evet benim sayfamda istedikleri kadar reklamlarını yapabilirler. Bazı ekran yüzleri reklam paylaşan oldu mu hemen paylaşım yapan kişiyi blok’luyorlar. Ben öyle değilim, destek oluyorum. Bunu yapan tek kişiyim biliyor musun? İstedikleri kadar yazsınlar. Ben inandıklarımın ayrıca kendim resmini de paylaşıyorum. İstediği yorumu yazsın ya. Eğer o yorumdan biri bakıp görüp o emeğinin karşılığında sabun, pasta, çiçek, içli köfte filan satacaksa ve ben buna sebep olabiliyorsam gerçekten çok mutlu olurum yani. Allah razı olsun demeleri için yapmıyorum bunu inan.

BAKIM ÇOK YAPMAM! İÇ GÜZELLİĞİ YANSIR 

Kilolardan nasıl arındın şahane görünüyorsun?

Teşekkür ederim Gökay’cım. Aslında hiç zor olmadı. Bir ayda 11 kilo verdim. Şebnem Demir ile çalıştım. Bir ayda da 11 kilo verdim. Güzellikle ilgili ise inandığım bir şey var. İçin güzel olursa dışın da güzel olur. Çok bakım yapmam yani. Gerçek güzellik iç güzelliği. O  varsa, dışınıza vurur zaten.

Baba bir kız çocuğu için çok önemli. Hayatta yaşadığım çoğu zorlukları babam olmadığı için yaşadığımı düşündüm...

Takipçilerim benim sayfamda istedikleri kadar reklamlarını yapabilir. Bunu yapan tek kişiyim biliyor musun?

Hayat zor bir yol! Öyle yan gelip yatarak olmuyor

Hayata kafa tutuyorsun...

Ben biteyim perişan olayım, o halleri sevmem ben. Arkadaşlarımda da sevmem ben. O hale düştükleri zaman hemen onları toplamaya çalışırım, enerji veririm. Hayat zor bir yol. Öyle yan gelip yatarak olmuyor.

Zor bir kadın mısın peki?

Emeksiz yemek yok. Sana yemek vermesini istiyorsan emek vereceksin hayata. Bence zorum galiba biraz. Kolay o kadar dolu ki gitsinler o kadar kolay istiyorlarsa yani. Yeni dönemde artık çok kadın var da erkek az. O yüzden kadınlar da öyle bir noktaya gelmişler ki evli, bekar, sevgilisi var hiç fark etmez, yürüyorlar karşılarındaki adama her türlü. Boşansın, ayrılsın ama benim olsun yeter ki durumu var. Sadece erkek olsun isteğiyle de kolaylaşıyorlar ilişkilerde. 

Çok şanslıyım doğru kanalda kaliteli magazin yapıyorum. Kanal yönetimi de böyle istiyor. Öyle programlar var ki patronlar reyting için ‘konuğa saldırın’ diyor!

Şık ve kaliteli yapıldığında magazin kötü bir şey değil

360 TV ve ‘Aklınızda Kalmasın’ isimli programınıza gelelim, sizin magazin masasının farkı ne?

Kimse kendi kişisel egolarını masaya yatırmıyor. Farkımız bu. Bence bizim kanalımızın da istediği o masada kimsenin kalbinin kırılmaması. Bel atı vurmak yok. Magazin denilen şey kaliteli yapılırsa kötü bir şey değil. Her şeyi söylersin de üslup çok önemli. Gerçekten çok şanslıyım 360 TV’de olduğum için, benimle aynı fikirde insanlarla çalışmak çok önemli. Kanal yönetimimizde bu kalitede magazin istiyor. Ben aynı programları yapıp, kanal patronlarının saldırın parçalayın dediğini biliyorum. Öyle programlar da var. O yüzden öyle bir şeyi kesinlikle yapamam. Yapamazdım o kanallarda.

Ebru Şallı ‘bana saygı duyun’ diyorsa ona göre davranmak zorunda

Magazini konu ederken magazine konu olma fobisi var mı sende?

Yok. Benim bir şeyim olursa da herkesin çat pat konuşacağını da biliyorum yani. Sonuçta hepimiz bu hayatın içinde figürleriz. Geçen gün bir haber vardı Ebru Şallı ile alakalı, Cem Yılmaz olayında sevgililer diye bütün yaz bu olay konuşuldu. Sonra siz sevgili diyorsunuz ama benim arkadaşım dedi. Bir takım negatif şeylerin içine girdi. Bir taraftan dediler ki o anne. O zaman anneysen öncelikle sen düşüneceksin. Benim çocuğum var, zaten uzun bir ilişkiden çıkmışken hemen bir sevgili olmaz. Bunları yaparsan bir şekilde malzeme olursun.

BAZILARI MUTSUZLUK VE  HUZURSUZLUKLA BESLENİR

Çok mu cesursun?

Ben mutluluğu seviyorum. Huzursuz ortamı sevmiyorum. Bazısı huzursuzluktan mutlu olur, ben hiç sevmedim. Gergin ortamı sevmem. Birileri bir yerde bağırıyorsa oradan gitmek isterim. Çok etkilenirim. Ekranda göründüğüm gibi güleryüzlü ve mutluyum. O mutsuzluğun içinde her şey beni etkiliyordu. Şimdi ailemle beraberim.

İŞLE PARLAYAN BİRİYİM

Boşanman mı tetikledi ekran serüvenini?

İşle parlayan birisiyim. Benim hayatımda olan da bunu kabul etmek zorunda. Ben evlendiğimde işi hiç bırakmadım, evliyken de çalışıyordum. O yüzden iş benim için değerli. Çalışarak ışıldayanlardanım. Şimdi aynı şekilde sabah 4,5 - 5’te kalıyorum. Çocuğum uyurken koynundan kalkıp işimi yapıyorum. Sonra koştura koştura yine evime gidip onunla beraber oluyorum.

Boşanmış kadın olarak tek başında ayakta kalmak sıkıntılı mı?

Vallahi hedef olmak istersen olursun. Bu tamamen senin karakterinle alakalı. Hedef olmak istersen evliyken de hedef olabilirsin. Kendi yaptığım işten de biliyorum, evli, bekar ya da boşanmış olmak bir şey fark ettirmez. Senin duruşun çok önemli. Mesafe çok önemli. Ben severim mesafeyi. Çok samimiyimdir ayrı ama bir o kadar da mesafeliyimdir. Kadınsan bu hayatta mesafeni korumalısın herkese karşı. Korumazsan evli ol, bekar ol, boşanmış ol her daim her türlü şeye açık olursun. O yüzden ben bu anlamda kendimi bu şekilde korudum. Hiçbir hedefin ortasında olduğumu da düşünmüyorum.

Hüznü çok olanın kahkahası göğü delermiş derler ya hani var mı sakladığın bir hüznün? 

Yani herkes gibi virajlar, inişler, çıkışlar oluyor. Ama ben genel olarak böyle melankolik dolaşmayı sevmem. Evet hayatta dümdüz bir yol yok, hele bizim işimizde. Ben mutluluktan motive oluyorum.

DOĞALLIK HER DAİM İŞ YAPAR! 

Elif Güvendik’in ekrandaki sırrı ne peki?

Doğallık her daim iş yapar. Dünyada da trend bu. Makyajınızdan, saçınıza hatta kıyafetinize kadar ne kadar doğalsanız o kadar başarılısınız ki en zoru bunu başarabilmek. Kendini bulman şart. Kendi içindeki güzelliklerinin farkında olursan doğal olursun. Herkesten bir şey alırsan bambaşka bir insan olursun. Her şey üzerinde eğreti durur. Başarılı olmamın sırrı doğal olmam. Hiç oynamam neysem oyum. O hesaplara kitaplara benim kafam basmaz o işlere. İyi kalp ve doğallık bütün kapıları açar.

Omuzlarındaki yük arttı! İş, annelik, kadın olmak ve kadınsal duygusallık. Bu yük ağır gelmiyor mu?

Görüntü olarak anlama ama ben açıkçası artık kadınların hayat duruşu olarak erkeksileştiğini düşünüyorum.

ERKEKLER DONANIMLI OLMAK ZORUNDA 

Erkeksi bir kadın mısın sen de?

Görüntü olarak değil de hayat olarak evet. Kadın kendi parasını kazanıyor, çocuğuna bakıyor, evine bakıyor, temizlik yapıyor, kadın hayatı ve çevresiyle alakalı her şeyi yapıyor. Sabah erken kalkıyor, geç yatıyor, yemeğini yapıyor. Kadın her şeyini yapıyor. Eskiden erkeğin ve kadının görevleri diye ayrılırdı anne babalarımızın zamanında. Kadın bunların hepsini yapıyor artık. 

Erkeklerin artık işi zor desene...

Erkeğin görevi çoğalıyor. Daha donanımlı olmak zorundalar. Sadece para kazanmak yeterli değil. Kadın donanmış, Superwoman gibi. O yüzden kadınları etkilemenin daha zor olduğunu düşünüyorum.

AMAÇSIZ İNSAN, GEREKSİZ İNSAN BENCE!

Güçlü bir karaktersin...

Seviyorum hayatı böyle yaşamayı. Sabah kalktığımda bir amacım var. Çalışmak insanı parlatır. Amaçsız bir insan gereksiz bir insan. Hayatta da o yüzden psikolojik problemler yaşıyorlar. Sabah kalktığında bir işin, bir amacın olmalı ve o enerjiyle kalkmalısın.

Hayatında yeni bir aşka ya da evliliğe kapın açık mı?

Hayır, hiç hem de! Gerçekten istemiyorum.

O kadar mı sütten ağzın yandı?

Onunla alakalı değil bu... “İstemek” diye bir şey var ya hayatımda erkek istemiyorum.

Aşk bu ya çat kapı gelirse?

Onu bilemem. Allah’ın işine karışılmaz. Büyük konuşmamayı öğrendim. O yüzden bunları söylerken “Asla” demiyorum. Büyük konuştuğun başına gelir ya. Bak düşün o kadar istemiyorum yani. Bana iyi gelen bir işim, bana iyi gelen bir evladım ve ailem var ki fikir olarak bile aklımdan geçirmiyorum.

Elif ismini taşımak zor derler?

Benim programlarımda isim analistleriyle çok çalıştım. Mesela Peygamber’in isimleri, Allah’ın isimleri bunları taşımanın zor olduğunu ve yük olduğunu söylerler.

Elif gibi dik duranlar, bükülmez, eğilmez derler öyle mi?

Onun için uğraşıyorum. Eğilmemek için çabalıyorum. Hayatta güçlü olmaya çalışıyorum.

Kadın işine gidiyor, yemeğini yapıyor, çocuğuna bakıyor, faturalarını ödüyor. Eskiden kadın ve erkeğin görevleri ayrılırdı. Şimdi kadın hayatın tüm sorumluluğunu üstlenmiş durumda.