25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Evcil hayvanlar da artık sosyal medyada!

Kedi köpeğin de sosyal medyası olur mu demeyin. Hayvan dostu üç arkadaş evcil hayvan sosyal ağı Moofio’yu kurdu. Bu platformda dostunuza çöpçatanlıktan sahiplendirmeye kadar pek çok hizmet var.

4 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Evcil hayvanlar da artık sosyal medyada!

Evcil hayvan sahiplerine müjde. Ailenin parçası gibi görüp üzerine titrediginiz küçük dostlarınızın sağlıklı ve huzurlu olabilmeleri için verdiğiniz mücadelede artık yalnız değilsiniz. Hayvan dostu kocaman bir ailenin üyesisiniz. Kadim dostunuzun derdine çare ise size sadece bir tık uzaklıkta. Hayvansever üç arkadaşın kafa kafaya verip kurduğu Türkiye’nin ilk evcil hayvan sosyal ağı Moofio faaliyete girdi. Şahane fikrin arkasındaki Can Aksoy, Tuğrul Çetintaş ve Efe Demirbağ Moofio’yu hem hayvanseverler hem de hayvan sahiplerinin buluşma  noktası olarak tasarlamış. Uygulama ücretsiz indiriliyor. Diğer sosyal ağlar gibi burada da evcil hayvanların kendi isimlerine ait hesapları var. Moofio’da, sahiplendirme, çift bulma, kayıp hayvan ilanı, misafir ev bulma gibi, evcil hayvanlar ve sahiplerinin hayatlarını kolaylaştıran fonksiyonlar bulunuyor.

Sosyalleşmek ve eğlenmek sevimli dostların da hakkı

Uygulama hakkında bilgi veren Efe Demirbağ, “Sosyalleşmek ve eğlenmek, bizler ve evcil hayvanlarımızın en çok arzu ettiği şey. Bunun yanında bir de küçük dostlarımızın, arkadaş edinmesi geçici veya kalıcı bir yuva ile eş bulması gibi yaşamları boyu ihtiyaç duyabilecekleri her şeye cevap verebilen bir topluluk olalım istedik” diyor.

Sahiplendirme

Bu uygulama içinde bir de ‘Sahiplendirme’ bölümü bulunuyor.  Bu bölüm içerisinde isteyen kullanıcılar, sahiplendirmek istedikleri evcil hayvanın resmini ve bilgilerini paylaşarak yuva arayabiliyor ve talep toplayabiliyor. Sonrasında kişiler ile görüşerek uygun olabileceğine karar verdiği bir aileye yerleştirebiliyor. Bu bölüm sayesinde beş ay içinde 1000’e yakın paylaşım yapılarak birçok hayvan yuvaya kavuştu.

Kayıp bulma

Bu bölüm içerisinde kullanıcılar, kayıp evcil hayvanlarının fotoğrafını ve bilgilerini paylaşarak yardım isteyebiliyor. Lokasyona göre de belirleme yapabilen hayvan sahipleri uygulama kullanıcılarının güç birliğinden yararlanabiliyor.