19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Güçlüyüz, daha güçlü yarınlara birlikte yürüyeceğiz

Türkiye gündemini Anadolu halkı ile birlikte yorumlamak için yola çıkan Star Şehir Buluşmaları’nın ilk durağı Konya oldu. Toplantıda daha güçlü yarınlar için milli iradenin ve birliğin önemine vurgu yapıldı.

3 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Güçlüyüz, daha güçlü yarınlara birlikte yürüyeceğiz

Star Gazetesi’nin Anadolu şehirleriyle yakın temasta olmak ve yurt gündemini Anadolu halkı ile bir arada yorumlamak için başlattığı Şehir Buluşmaları’nın ilk durağı Konya oldu. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Selçuklu Belediyesi’nin katkıları ile Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, 24 TV Genel Yayın yönetmeni Murat Çiçek, Star Gazetesi Yayın Danışmanı Halime Kökçe, Star Gazetesi yazarı Yakup Köse’nin katılımıyla gerçekleşen buluşmada Konya’daki gelişmeler ve Türkiye gündemi konuşuldu. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek

ÖNCELİĞİMİZ İNSAN 

Konya, yeni dünyaya, yeni yüzyıla söyleyecek sözü olan bir şehir. Biz bunu her anlamada gösterme sorumluluğunu üzerimizde hissediyoruz. Şehrimizi geçmişi kadar görkemli ve başarılı bir geleceğe taşımayı misyon edindik. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da AK Parti hükümeti ile şehircilikte büyük bir sıçrama yaşadık. Yol, alt yapı, üst yapı yapmak bir belediyenin görevleri arasındadır ancak bunun yanında bizim çok daha önemli bir görevimiz var; halkın yaşam kalitesini yükseltmek. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konudaki çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. 

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk

SANAYİDE DE VARIZ

Tahıl ambarımız olarak andığımız Konya aslında gelişmiş bir sanayi şehri olma özelliğini de elinde tutuyor. Konya tüm Türkiye’de tarım şehri olarak bilinir, ‘tahıl ambarı’ olarak anılır. Evet, tarım şehrin gelişiminde çok etkili oldu ancak bugün Konya, sanayi anlamında da çok gelişmiş bir şehir. Marmara’daki sanayi yükünün ve ekonominin ülke geneline yayılması gerekiyor. Konya şu an kendi otomobil parçalarını üretip satma gücüne sahip. Bu nedenle yerli otomobil üretiminin şehrimizde yapılmasına da talibiz.

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak

OYUNLARINI MEDYA ÜZERİNDEN OYNUYORLAR

Türkiye yerelde elde ettiği başarılar ve gelişme ile küreselde çok daha güçlü bir ülke haline geldi. İstikrarlı geçen 15 yıl sonunda Türkiye’nin ne kadar geliştiği ortada. Düşünün; başından bu yana böyle istikrarlı olsaydı ülkemiz, bize çelme takmalarına izin vermeseydik şu an nerede olurduk! Türkiye üzerinde oynanmaya çalışılan oyunların neredeyse tamamı medya üzerinden yürütülüyor. Devletini milletini seven, milli iradesine ve kültürüne sahip çıkan bizler bu anlamda medyanın gücünü geç keşfettik. Bizim söylenen yalanların panzehirini milli medya ile bulmalıyız.

Star Gazetesi Yayın Danışmanı Halime Kökçe

KAOSU FIRSATA ÇEVİREBİLİRİZ

15 Temmuz hain darbe girişiminin oluşturduğu kaosun ardından toplum çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. 2019 yılında Türkiye yeni bir sistemle yeni bir seçim yapacak. Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz referandumla kabul edilen sistemi ilk kez deneyimleyeceğiz. Bu bizim için çok önemli; ülkemiz önemli bir sınav verdi. Büyük kısmını atlattık. Bu yeni sistemle yaşanan kaosu fırsata çevirebilmek için yeni bir fırsatımız var. Şimdi hem kendi sistemimizi kurmanın avantajı hem de 15 Temmuz’da milletçe sergilediğimiz mukavemetle, sosyolojik gücümüzle sağlıklı bir biçimde daha da büyüyeceğiz.

Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse  

ANADOLU PES ETMEZ

Anadolu yürümeye başlarsa onu kimse durduramaz dedik. Bunun bir örneğini de 15 Temmuz’da gördük. Bu ülkenin insanın pes etmeyeceğinin Batı iyi anlamalı. Ahlaklı, samimi ve dik duruşunu sergilediğinde bu millet her şeyin üstesinden gelebilir. Ancak sosyal medya konusuna da dikkat etmeliyiz. Karşımızdaki insanlar sosyal medyayı bir iş haline getirmişken ve milli iradeye saldırırken biz maalesef bu mecrayı onlar gibi kullanmıyoruz. Algı operasyonlarına karşı tetikte olmak lazım.  

24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek

BAŞARILI OLANA KUMPAS KURAN ÇOK OLUYOR

Konya, tarımsal üretimi, sanayi gücü ve belediyecilik çalışmaları ve gelişimi ile çevresindeki illeri kıskandıracak derecede gelişmiş bir şehir. Bugün önümüzdeki 50 yılın planını yapabiliyoruz. Ama bir konuya dikkat etmeyiliz. Tarih boyunca ne zaman ki üretilen değerler o ülkedeki insanlar tarafından paylaşılmak istenmiş lider türlü oyunlarla ortadan kaldırılmış. Bu Abdülhamit Han döneminde de böyleydi şimdi de böyle.